Ny Malmölabel: Dirty Hands

11:36 24 Jun 2014

 
Snart släpps de första låtarna på nystartade skivbolaget Dirty Hands. Bakom Dirty Hands står Per Hammar, arrangör och bokare för Kiloton, som med nya labeln vill kunna släppa sin egen version av bra house: dammig, stökig, ful och dubbig. 
 
Kiloton har blivit lite som en techno- och houseinstitution i Malmö och nu kommer ett skivbolag. Vi är superglada för all energi du gett till Malmös musikscen. Hur känner du själv att Malmös techno- och housescen/kultur är just nu?
– Den är fan svår. Jävligt grym, men svår. Efter allt omroddande med nerlagda klubbar, utskänkningsstrul liknande så är det inte många vitklubbar som kan erbjuda någonting vettigs och återkommande. 
Det finns en riktigt fin skara ravers och ett OK utbud av svartklubbar. Men kommer man till stan utan att veta så kan det nog upplevas som dött. Man måste gräva för att hitta vilken promoter som kör, och vilken av alla lokaler som är aktuell för kvällen.
 
Hur kom du fram till att starta ett eget label?
– Månen stod i kurs med alla planeter och solen. Det och att jag enkelt är trött på att medvetet och omedvetet rikta och justera mina produktioner åt ett speciellt håll. 
Man börjar med en låt helt clean minded. Halvvägs in kommer man på att den hade passat på ett visst label, och börjar omedvetet anpassa låten efter deras sound. Det behöver inte vara några stora ändringar, men smågrejor. Antingen så blir det bra, och dom vill ha det.
Eller så står man där med en EP som var tänkt för en viss label, som nu inte vill ha den. Med all labelhets nu för tiden, så tror jag att det är relativt vanligt med producenter som gör såhär för att armbåga sig fram och skylta med vilka stora labels man släppt på. Det är såklart ingenting man pratar om, för man vill ju inte vara en producent som låter sig passa in i en viss mall. Det tog mig bara 10 år komma på att jag hellre gör det själv.
 
Vilket sound kommer Dirty Hands att förmedla?
– Förmodligen kommer soundet att variera rätt mycket. Det är lite tanken med allt detta. Att jag välja ett par låtar som jag tycker passar bra utan att förklara varför för någon. Det blir en skiva, folk får lyssna. Sen kan jag bara hoppas på att folk tycker att det är bra och köper den. Men det kommer bli min definition av house. Dammig, stökig, ful och dubbig. Men ändå så att man inte måste vänta till 10 på morgonen för att spela det. 
 
När kommer det första släppet?
– Det är fortfarande en del småsaker som ska klubbas. Men i sommar!
 
Kan du redan nu avslöja vilka släpp vi sen har att vänta oss framöver?
– Första släppet blir eget. Tre låtar, varav en har legat och gottat sig i ungefär ett år.
Det är ungefär så långt jag har planerat, så mer än så vet jag inte. Spännande!
 
 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!