Nu öppnar Tjoget

Redaktion 16:51 7 Sep 2012Tjoget
Hornsbruksgatan 24, tel 22 00 21, tjoget.com

Nya Tjoget består av tre delar. Restaurang Linje 10 har rötterna i södra Europa och serverar kontinental mat i bar, matsalen och chambre separéer. I rummet intill ligger patisseriet Bisou Bisou som erbjuder egendesignade bakverk och champagne. I den tredje delen hittar man barberaren Roy & Son där traditionella rakningar och klippningar står på menyn. Den röda tråden som binder samman de tre delarna är fokuseringen på hantverket.
Hur går det?
– Vi öppnar i september och de sista delarna är snart på plats, säger Andreas Bergman som är en av ägarna. Vi väntar just nu på balkongen, den 25 meter långa baren och "Ferrarislussen”.
Vad står Linje 10 för?
– Linje 10 var den spårvagnslinje som knöt ihop norr med söder och mellan 1922 till 1967 trafikerade sträckan Värtahamnen till Hornstull och närmare bestämt gamla Hornsplan där vi ligger nu.
Många refererar till er som Hornstulls räddning, är det så?
– Det är viktigt att påpeka att Hornstull aldrig har varit så kreddigt som på papperet. Utbudet har snarare varit ganska torftigt. Det behövs mer folkliv och det går åt rätt håll nu, vilket vi är en aktiv del av.
Vem gör vad?
– Tjoget drivs av Mathias Krigh. Jag och Joel Söderbäck ansvarar tillsammans med restaurangchefen Jonathan Hiljannen och Daniel Gustavsson för Linje 10. Roy & Son drivs av Peter Mannerstål som är frisörmästare med över 40 års erfarenhet. Patisseriprodukten i Bisou Bisou har skapats av Yukiko Koide.
Vad har ni för inspirationskällor?
– Vi inspireras av att misstag är charmigt, av det eklektiskt franska och det urbana New York. Själv älskar jag att gå på bra ställen i Stockholm men när jag vill bli inspirerad vänder jag mig utanför staden. Jag reser mycket och hittar inspiration i kombinationen lantligt och urbant.
Riktar ni er till någon särskild publik?
– Vi vill skapa en plats för de som bor och rör sig i området, men också göra Hornstull till en destination från andra delar av Stockholm och världen.
Är du nervös?
– Vi är så klart stressade men nervositeten slås ner av längtan och drivkraften av att slå upp dörrarna till början på denna resa. Jag går inte in i något jag inte tror kommer bli riktigt bra.

 Tjoget öppnar i början av september.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!