Den nya kökschefen Viktor Westerlind öppnar dörrarna till matsalen.
Efter många års arbete på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira har Viktor Westerlind tagit över som högsta ansvarig för Operakällarens Matsal. Krogen går därmed in i en ny fas vilket kommer att synas både på tallriken och i matsalen.
– För mig är det viktigt att bevara Operakällarens historia och dna, samtidigt som jag vill göra det på ett nytänkande sätt. Det kommer att bli visuella förändringar i restaurangen men först och främst kommer förändringen att synas på menyn och på tallriken. Det blir mer fokus på nordiska råvaror vilket är otroligt viktigt för mig, säger Viktor Westerlind.
Menyn består till en stor del av det franska köket men med tydliga inslag av svenska råvaror. Gäster kommer även att kunna avnjuta Tore Wretmans klassiker i ny tappning, så som ”Crème Ninon” & Terrine på ekologisk Foie Gras med vindruvor från Vreta Kloster.
En avsmakningsmeny ligger på från 1 500 kronor medan à la carte finns från 400 kronor.