Fredagen den 20 september öppnar nya Lux Dag för Dag efter att lokalen legat en längre tid i dvala. Restaurangen har genomgått ett paradigmskifte under namnbytet och siktar inte längre på att behålla den Michelinstjärna de har sedan tio år tillbaka.
– Lika stolta som vi är över åren som vi drivit Lux Stockholm, lika redo är vi för Lux Dag för Dag, säger Henrik Norström (bilden) som är en av delägarna. Vi vill dela vår talang och erfarenhet med fler på ett enklare sätt, samtidigt som vi tar vårt fokus på råvaror och svenska smaker steget längre.
Varmrätterna kommer i den andan att ligga på mellan 150-250 kronor. I samband med öppningen är det också premiär för Lux Walk through, en lucka direkt från gatan till köket där förbipasserande kan köpa råvaror, såser och färdiglagad mat. Luckan har öppet samma tider som matsalen.
Öppet: mån–fre 11:30–14:00, ons–lör 17–23.