Foto: Annika von Sydow

Nu öppnar NK:s nya saluhall

16:58 6 Mar 2019

NK Saluhall slår äntligen upp portarna med ett nytt koncept. En blandning av nordiska delikatesser och matserveringar har flyttat in till varuhusets nyrenoverade bottenvåning där Ica förut låg.

Bakom köttdisken hittar man Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder, ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet Ost och Johannes Cullberg från Paradiset står för baslivsmedel, frukt och grönt. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer. Här finns även Danielle och Johan Lalins Dr. Mat med sitt hälsosamma och smakrika utbud samt Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen.
– Det känns jättekul att få vara med i det här projektet från start och få jobba i den här historiska byggnaden, jag började ju för en vecka sedan så det har varit mycket att lära mig om all fermenterad mat och konceptet Dr. Mat står för. Jag tror det kommer bli en fin blandning av lokalbor och turister, säger Olivia Sic som är nyanställd på Dr. Mat.

Dr. Mat öppnade 2016 och har sin första restaurang på Tegnérsgatan, där all fermenterad mat och kryddshots också produceras i deras matlabb en trappa ned.
– Eftersom vi inte har funnits så länge är det väldigt roligt att få ha vår andra restaurang mittemot Melanders Fisk som har restauranger och butiker på fler ställen, säger Danielle Lalin som är ägare av Dr. Mat.


Olivia Sic,
Danielle Lalin och Sophia Hagelroth från Dr. Mat

På Melanders Fisk har kan man handla fisk, skaldjur, färdigrätter och allt annat som går att köpa i deras övriga fiskbutiker. Bredvid har de en serveringsdel där man kan äta alltifrån deras fiskgryta, ostron eller toast skagen. Lite längre in i saluhallen har Lejonet & Björnen sin glassbutik, som i samband med invigningen skapat en enskild glass i syfte att efterlikna NK’s klassiska mintpralin till smaken.
– Det är en fin blandning av olika matentreprenörer här. Just Lejonet & Björnen har ju arbetat med att få variation på den glassen vi erbjuder, till exempel har vi våra glasstårtor, klassisk gräddglass och veganska varianter som är gjord av kokosmjölk, säger Katarina Mild som är ägarinna.

Några trappsteg upp har Paradiset sin butik med baslivsmedel, vitaminer, skönhetsprodukter, frukt och grönt. De serverar även lunch och ursprunget på Paradisets produkter är alltid naturligt och hållbart.


Paradiset

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström som är varuhuschef Nordiska Kompaniet.

NK Saluhall invigs den 7 mars. Läs mer här.

 
Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!