Nu öppnar bordsbokningen till restaurang Emmer

15:39 24 Jun 2020

Svenska Brasseriers kommande krog öppnar upp bokningen. 

Torsdagen den 25 juni öppnar bordsbokningen för den nya restaurangen Emmer på Ulriksdals Värdshus. Restaurangen, som drivs av Svenska Brasserier, kommer framöver att hålla säsongsöppet under perioden april-oktober och inriktningen är modernt skandinavisk.

Under våren har matsalen i värdshuset har genomgått en stor förändring och den 20 augusti är det premiär.
– Det känns fantastiskt att vi snart får öppna upp dörrarna till vårt drömprojekt! Det märks att det är många som har längtat lika mycket som vi efter att få umgås med vänner, äta nyskördade grönsaker och njuta av omgivningarna här i Ulriksdal, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer och Ulriksdals Värdshus.

Grönsaker står i fokus på Emmers meny och råvarorna som serveras kommer i huvudsak från den egna köksträdgården som spänner över 1,5 hektar. Inför säsongen planerar värdshusets trädgårdsmästare Maria Hult vad som ska sås och planteras i den egna odlingen. Utifrån det sätter sedan kökschefen Jonathan Kasche menyn.
– Jag är väldigt stolt över vår skördemeny i fem serveringar med fullt fokus på grönsaker som huvudingrediens och hållbart producerat animaliskt protein som komplement. Lagom till öppningen i augusti kommer det att vara fullt av zucchini, brytbönor och hallon i trädgården, säger Jonathan Kasche, kökschef på Emmer.

Läs även: Adam och Albin öppnar sommarkrog

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2020.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!