Nu kan du investera i din favoritmusik

15:33 17 Aug 2021

Den nya appen Tangy Market tar musiken till börsen och vice versa. 

Musikinvesterings- och tradingappen Tangy Markets vision är att skapa en mer långsiktigt hållbar musikbransch där kreatörer får större makt över såväl sin musik som ekonomin runt densamma. Rent praktiskt går det till så att du som privatperson via appen har möjlighet att köpa in dig på musikroyalties samtidigt som artisterna får snabbare betalningar och når ut till nya målgrupper utan att behöva avtala bort sin upphovsrätt.
– Vi vill att fler ska få möjlighet att investera i den kreativa sektorn som utgör kärnan i vår digitala era. Det handlar om finansiell inkludering, säger Linda Portnoff, bolagets grundare och vd.

Tangy Market smyglanserade i mars och tog in nytt kapital precis innan sommaren. Lanseringen har väckt stort intresse från användare i 25 länder.
– När appen smyglanserade för de första pilotanvändarna tog det bara några timmar för majoriteten av musiktillgångarna att bli fulltecknade, och handeln på andrahandsmarknaden har varit större än förväntat, säger Olga Stern som är CTO för bolaget.

Appen finns på Apple Store och Google Play och är gratis att ladda ner. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!