Nu kan du golfa mitt på Stureplan

07:11 25 Nov 2021

Efter att golfintresset fått en rejäl uppsving (!) de senaste åren har inomhustrenden fått en renässans. Här är de senaste tillskotten.

Helt plötsligt ser man dom överallt, överallt, överallt. Trackmansimulatorerna står som spön i backen, och det som tidigare har varit hänvisat till industriområden utanför Tureberg har flyttat in i stadens hjärta. Bara i krokarna kring Stureplan har det under den senaste månaden öppnats två anläggningar, den enda i Mood Stockholm och den andra mitt i hjärtat av Sturegallerian, i MQ:s tidigare lokaler.

David Lauwiner, Henrik Berg Björnelius, Anton Wetterlöf och David Wendel på Alba Golf. Foto av Niklas Nyman.

Alba Golf öppnar i början av december och i de brutalt centralt belägna lokalerna kommer det att arrangeras både företagsevents, after works och tävlingar. Anläggningen har totalt nio Trackman-simulatorer, varav ett par är belägna i chambre separéer eller VIP-rum om man så vill.
– Lokalen är väldigt flexibel så vi kan ändra lite efter önskemål från våra besökare, till exempel om man vill boka upp fyra simulatorer samtidigt och ha tillgång till en egen bar, berättar vd:n och medgrundaren Henrik Berg Björnelius när vi besöker etablissemanget ett par dagar innan öppning. 

 

"Vi vill tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp"

 

Färgen har knappt torkat på väggarna och vissa mindre inställningar finns fortfarande kvar att göra med simulatorerna, men i stort sett står Alba redo att ta emot golfsugna och törstiga gäster. Ambitionen är att skapa en miljö där man vill umgås och samtidigt spela golf, oavsett om man är nybörjare eller proffs.
– Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba Golf vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. Här kommer vi att skapa en helhetsupplevelse, med mat och dryck i en härlig atmosfär, dit vem som helst kan komma med sina vänner, kollegor eller familj, fortsätter Henrik Berg Björnelius.

Vi parkerar oss vid simulator nummer fem och ett par knapptryck senare befinner vi oss på St Andrews Castle Course. På menyn står matchspel över 18 hål, och samtidigt som haglet börjar falla på Stureplan utanför väljer vi soligt väder med en lätt vind. På knappt två timmar har vi avverkat 15 av de 18 hålen och matchen är avgjord. En bättre förmiddag i slutet av november. 

På vägen ut genar vi genom Massimo Duttis butik och det enda som vittnar om att vi precis avverkat 18 håls matchspel är att vi bär på varsin golfbag över axeln.

Alba Golf öppnar officiellt den 25 november.

HÄR KAN DU SPELA INOMHUSGOLF I CENTRALA STOCKHOLM

Alba Golf 
Sturegallerian, albagolf.se 
Bakom den nya golfsatsningen Alba står bland andra Daniel Wellington-miljardären Filip Tysander. Anläggningen i Sturegallerian mäter cirka 1 000 kvadratmeter och kombinerar en golfupplevelse med ett brett utbud av mat och dryck.
Öppet: mån-tis 07:30-22:00, ons-fre 07:30-00, lör 09-00, sön 09-22. 

Indoor Golf 
Mood Stockholm, indoorgolfgroup.se
Med ett tjugotal center är Indoor Golf en av marknadsledarna inom simulatorgolf. Ett av de senaste tillskotten ligger i Moodgallerian.
Öppet: mån-sön 08-21.

Golfverkstan
Kammakargatan 19, golfverkstan.se 

En simulatoranläggning av det mer traditionella slaget. Komplett med - som namnet antyder - klubbverkstad.
Öppet: mån-sön 06-23.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner