Nordisk ciderfestival i naturen

10:53 9 Jun 2023

Lördagen den 1 juli arrangeras för andra gången Nordic Craft Cider Festival.

Det är Hornuddens Trädgård strax utanför Strängnäs som står som spelplats för en av Nordens största ciderfestivaler. Grundare och initiativtagare till Nordic Craft Cider Festival är Johan Sjöstedt, som även ligger bakom hantverkscideriet Pomologik. Valet av plats är således inte särskilt långsökt då Pomologiks verksamhet också startades precis här en gång i tiden.

Under festivalen möts över ett femtontal ciderproducenter från framför allt de nordiska länderna men också ett fåtal från Baltikum och övriga Europa. Årets gästland är Spanien och framför allt området Baskien.

Nordic Craft Cider Festival pågår under två pass lördagen den 1 juli, och avslutas på lördagskvällen för de som önskar med en gemensam middag för såväl utställare som besökare. Entrépriset ligger på 150 kronor. 

SÅ GÅR DET TILL 
All cider som finns på plats serveras i form av provsmak á 5 cl. Glas ingår i entrébiljetten och ett provsmak kostar 25 kr som du betalar för med kuponger som man köper på plats. Utöver cider kommer det att finnas öl samt delikatesser i form av chark och ost med lokal förankring. Hornuddens trädgård samt restaurang håller också öppet med en något matigare meny. 

KOMMUNIKATIONER 
Nordic Craft Cider Festival arrangeras på Hornuddens trädgård som ligger vid Mälaren strax norr om Strängnäs. Det finns två huvudsätt att ta sig till Hornuddens trädgård, med bil eller båt, men för den hugade går det även att ta exempelvis cykel. Oberoende på om du kommer från norr eller söder hamnar du så småningom på väg 55. Där följer du sedan avfartsskyltar mot Hornuddens trädgård. Kostnadsfri parkering finns att tillgå på plats. 

Ett utmärkt sätt att ta sig till Hornuddens trädgård från Strängnäs är annars att åka med den passagerarfärja som sätts in extra under denna dag. Färjan går från Strängnäs Ångbåtsbrygga som ligger cirka 10 minuters promenad från Strängnäs resecentrum. Observera att ni måste ha köpt entrébiljett till festivalen där båttur ingår för att få åka med. 

UTSTÄLLARE I URVAL 
Leppola Finland lepoladrinks.fi 
Brinkhall Finland bsp.fi 
Abuls Lettland ablus.lv 
Mr Plume Lettland mrplume.lv 
Alde Norge aldesider.no Lingebakken Producent Norge lingebakken.no 
Brutes Sverige brutes.se 
Brännlands Cider Sverige brannlandscider.se 
Fruktstereo Sverige fruktstereo.se 
Köpings Musteri Sverige kopingmusteri.se 
Norman Cider Sverige normancider.se 
Pomologik Sverige pomologik.se 
Riktigt Cider Sverige riktigtcider.se 
Sent om Cider Sverige sentomcider.com 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!