Nöjesguidens favoritlåtar vecka 7

12:07 17 Feb 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Django Django & Charlotte Gainsbourg – Waking Up

De brittiska artrockarna har slagit ihop sina huvuden med den franska kändisdottern, artisten och skådespelaren. Waking Up är lågmält soft med en lite riffig gitarrbaserad komposition och Gainsbourgs viskande röst är den perfekta kryddan. 

Nipsey Hussle & Jay Z – What It Feels Like

Det stjärntäta soundtracket till filmen Judas and the Black Messiah erbjuder bland annat ett samarbete mellan Jay Z och den bortgångne LA-rapparen Nipsey Hussle. De rappar över ett pampigt beat som passar de relativt likasinnade rapstilarna fint. 

Payam – La Politique 

Det blir allt mer franska på den svenska hiphopscenen. Payam kan likt Migi och Macky rappa på både svenska och franska. Här gör han det över ett dansant, franskt type beat. 

Virginia Wing – Moon Turn Tides

Den brittiska duon blandar jazzig kraut med 80-taliga trummaskiner. Alice Marida Richards pratsjunger över den ständigt underhållande och oväntade kompositionen. Det påminner om när Prince började blanda sin syntpopdisco med jazz och psykedelia i slutet av 1980-talet. 

Jpegmafia – This Ones For Us!

Den experimentella hiphopartisten Jpegmafia kombinerar pop och rap på ett skickligt vis. Där den basiga, Tyler the Creator-aktiga rapstilen möter den ljusa melodiska sången. Det är som Brockhampton fast Jpeg gör alla rösterna själv.

Julia Frej – Bleka blad

Julia Frej är inte bara programledare och poddare, hon är också en artist. På balladen Bleka blad berör hon med en vacker refräng, sina starka röst och en tung text om döden. Allt över en fin moogsynt. 

Kelly Rowland – Black Magic 

Den näst kändaste medlemmen från Destiny’s Child bjuder på dansant, afrobeatinfluerad RnB. Väldigt Beyoncéesque. 

Petra Mases – Rättvik

Det är lite Kent över Rättvik, plockad från Francisfrontaren Petra Mases debut-Ep. Välkalibrerad indiepop på svenska. 

Slowthai – Dead

Dead har en hook som sätter sig på hjärnan. Med ljudeffekter som får hooken att lyfta från den övriga produktionen. Slowthais rap är som alltid personlig och uttrycksfull. 

Syd  – Missing Out

Det har varit tyst från The Internet-sångaren de senaste åren. Missing Out är hennes första sololåt sedan debuten 2017. Här sjunger Syd över stegrande syntar och mjuka körer. Intim RnB i sann Syd-stil.

 

Följ spellistan på vår Spotify.

 

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!