Nöjesguidens favoritlåtar vecka 6

15:04 10 Feb 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Cardi B – Up

Cardi B är tillbaka med en riktig banger till låt. Det är typisk Cardi B – ett blytungt Bay Area-beat och hänsynslöst levererade bars. 

Julien Baker – Favor

Favor är Bakers tredje och hittills bästa singel från det kommande albumet Little Oblivions. Med vackert komponerad kör och lite psykedeliska inslag över en brusig gitarr lyckas sångerskan göra låten både trygg och smått obehaglig på samma gång.

Ghetts – No Mercy (feat. Pa Salieu & Backroad Gee)

No Mercy är den andra riktigt bra singeln från Ghetts det här året. Denna gång tar han hjälp av Pa Salieu och Backroad Gee, två av Storbritanniens mest lovande rappare. Ghetts nya album kommer i slutet av januari och med två så här bra singlar blir det spännande att se vad rapparen har hittat på. 

Yves Jarvis – Projection

På sin nya låt blandar den experimentella kanadensaren RnB med folkiga vibbar och jazziga trummor. Viskande sång, mjuka körer och en frisläppt bas. 

The Weather Station – Loss

Tamara Lindemans musik har känslan av att vara på väg någonstans. Som att den har ett viktigt ändamål. Det är samma känsla som också Bruce Springsteen eller The War On Drugs kan skapa när de är som bäst. Men Lindemans resa är hoppfull med syntslingor som liksom växer fram, försiktigt men förväntansfullt.

Polo G – GNF (OKOKOK)

Tonårsrapparen från Chicago slog igenom 2019 med debutalbumet Die A Legend. Hans drillinfluerade hiphop tar genren tillbaka dit en gång startade. På GNF är Polo G rasande, över vad är inte så noga. 

Psychadelic Porn Crumpets – Mango Terrarium

Svängig psych-rock som för tankarna till tidig Tame Impala både i sitt sound och sättet bandet kombinerar en hetsig rockkomposition med poppiga sångmelodier. Sedan är de också från Australien såklart.

H.E.R. & Judas and the Black Messiah – Fight For You

Fight For You kommer från den nya filmen om Fred Hamptons, en av ledarna i Black Panther-partiet som mördades av FBI i slutet av 1960-talet. H.E.R. har tagit inspiration från 1970-talets Blaxploitationssound här. Soulen som tonsatte den afroamerikanska actiongenren. Fight For Yous lunkande bas och visslande stråkar för tankarna till låtar som Curtis Mayfields Superfly och Bobby Womacks Across the 110th Street

Sofia Kourtesis – La Perla

Sofia Kourtesis är född i Peru men är numera en del av Berlins danscen. På sin nya singel La Perla bjuder hon på bubblande house som påminner om Four Tets produktionsstil. 

Hayley Williams – Trigger 

Paramoresångaren har släppt sitt andra soloalbum. Här med en folkdoftande ballad. Ett intimt möte med Williams röst över en pendlande akustisk gitarr.

 
Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!