Nöjesguidens favoritlåtar vecka 46

10:25 11 Nov 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Junior Brielle – Follow

Junior Brielles Follow låter som en blandning mellan Duvchi och när The Weeknd samarbetade med Daft Punk. Någon typ av dröm för den som gillar drömmigt producerad hitmusik. 

Pale Honey – Friends

Fin syntpop från Göteborg. Med en snygg slinga som lägger grunden för resten av låtens relativt enkla komposition. 

Mei River & Kornel Kovács – Blue Kornel - Kornel Kovács Remix

Tidigare i höst släppte Mei River den rätt så usla poplåten Blue. Nu har Kornel Kovacs gjort en remix. Som tur är har Kovács version väldigt lite med originalet att göra. Istället är den en klassisk Kornel Kovács produktion med rappa takter och fina syntmelodier. 

Faal – Svart pojke

Svart pojke rappar Faal om att växa upp som svart. Det är starkt, för som lyssnare märker du att Faal skriver om något som står honom nära. Hans ton är angelägen och samtidigt på bristningsgränsen. 

Benee – Happen to me

Benee är en av Australiens mest lovande indieartister. Happen to me är drömmig indie när den är som bäst. Med lite ekande yacht rock gitarrer och en dialekt som för tankarna till Lorde. 

Anna Öberg – Tystnaden

Anna Öberg gjorde comeback som artist under 2017, med bakgrund som medlem i gruppen Ladomar på 1980-talet. Öbergs nya album låter också väldigt mycket 80-tal. Tystnaden för tankarna till Siouxsie and the Banshees och tidiga Simple Minds. 

Tinã – Rooster

Londonbandet Tinã har en liten ironisk touch över sin musik. Samtidigt ska bandets sångare Josh Loftin skrivit låtarna som terapi under ett mentalt sammanbrott. Här bjuder han i alla fall på en fin men lite tokig falsett. Det påminner om falsetten i Becks klassiker Debra 

Linda Pira – Säg mitt namn (feat. Njol)

Linda Pira vädjar att vi ska säga hennes namn med respekt. Och ska jag vara ärlig har jag knappast sagt Linda Piras namn med respekt. Men det kanske är dags? För den nya singeln är faktiskt riktigt bra. Gästar gör Njol, hypemannen från Panetoz. 

The Kid Laroi – Tragic (feat. Youngboy Never Broke Again)

Innan Juice Wrld tragiskt gick bort hann rapparen ta den australiske The Kid Laroi under sina vingar. De turnerade ihop och Juice Wrld bidrog till The Kid Larois genombrott när han gästade singeln Go. Nu får The Kid Laroi klara sig på egen hand. Tragic ligger inte långt bort från Juice Wlrds sound, men The Kid Laroi bär upp emorapen på ett bra sätt. 

Reptaliens – Taking

80-talig syntpop trendar galet mycket just nu. Syntdänga på syntdänga dyker upp från alla möjliga håll. Den här gången från Oakland och paret Browning som gör musik under namnet Reptaliens.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
 
 
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!