Nöjesguidens favoritlåtar vecka 45

10:17 4 Nov 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Oneohtrix Point Never – Long Road Home

Long Road Home, plockad från Oneohtrix Point Nevers nya album, möter en bubblig elektronisk komposition, stråkar och medryckande pop. Det är en sanslös kombination. Det är lättlyssnat, men spännande. En typ av låt som bara Daniel Lopatin skulle kunna släppa. Där olika världar möts och blir till ett utan det känns forcerat. 

Bob hund – Reserverat för spöken 2020

Bob hund har spelat in en ny version av 2016 års Reserverat för spöken. Denna gång har de tonsatt låten med syntar och lite spökklingande gitarrslingor. Men det är syntarna som får stå i centrum här. De påminner lite om Pink Floyds Welcome to the Machine i sitt sätt att glida fram på otrygga toner. 

H.E.R. – Hold On

Californiasångaren H.E.R. specialiserar sig i R&B och slow jams. Hold On är en av hennes största utropstecken hittills. En komposition som sakta men stadigt lunkar fram. Med i H.E.R.s sångmelodi gnisslar en elgitarr. Det är riktigt fint. 

Zacke med Tove Burman – Fri

Zackes hiphop är storslagen. Fri  inleder rapparens nya album med tunga Mike Dean-gitarrer och ekande körer. Det finns få rappare i Sverige som jobbar i samma skola som Zacke, det skulle möjligtvis vara Henok Achido. Som målar i så stora penseldrag med starka känslor och mäktiga produktioner. 

Ultraflex – Get Fit

Ultraflex är en nordisk producentduo bestående av den norska artisten Farao och isländska Special K. Tillsammans har de tagit fram ett oemotståndligt 80-talsinfluerat syntpop/eurodisco-sound. Get Fit är plockad från deras helt briljanta debutalbum. 

Wizkid – Mighty Wine

Afropop är som bäst när det låter såhär. Rökig med sansade melodiska detaljer över ett avslappnat beat. Det är så effektfullt när hooken liksom hugger till här. Wizkid sjunger dance och rösten byter skepnad, ekar ut över resten av produktionen. 

Busta Rhymes – Look Over Your Shoulders (feat Kendrick Lamar)

Kendrick Lamar är tillbaka med sin första musik sedan 2018. Det med ett gästinhopp på Busta Rhymes låt Look Over Your Shoulders. Och herregud vad man har saknat Kendricks otroliga flow. Man blir nästan gråtfärdig. Beatet är inte helt dumt heller. Produktionen värmer hjärtat med mjuka stråkar, piano och barnsång.

Tierra Whack – Dora

Tierra Whack intog världen 2018 med ett album där alla låtar var exakt en minut. Ett helt genialt koncept. Enkla, skarpa kompositioner med en släng av humor. Sedan dess har Whack fortsatt i samma anda. Här med låten Dora. Den är inte en minut lång, men medryckande och rolig. 

Angelo De Augustine – Blue

Den amerikanska sing and songwritern Angelo De Augustine har ett sound som påminner starkt om Sufjan Stevens Carrie and Lowell-skiva. Ljuvligt fingerspel på gitarren och en röst som saknar all form av friktion. Mjuk som bara den. Trivsamt är det.  

Guleed – Blod på mina skor

Guleeds hiphop är stenhård och beckmörk. Glåmig produktion, hårda trummor och autotunedränkta rader. Hooken är grym. Guleed själv är som alltid intresseväckande med sin genuina röst. 

 

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!