Nöjesguidens favoritlåtar vecka 42

11:01 14 Oct 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Esther – Second Heart

Esthers musik är förhäxande. Det är så lent, så vackert och samtidigt lekfullt. Som en korsning av Amason och Tami T. Second Heart inleder sångarens debut-EP. Den börjar försiktigt med bara Esther och ett piano. Men snart kommer låten igång med tuggummi-poppiga marimbaslingor. 

Headie One – Princess Cuts (feat Young T & Bugsey)

Princess Cuts lämnar Headie One det dystra drillsoundet för en stund med en lite luftig gitarrbaserad låt, i stil med Snoop Dogg och Pharrell Williams klassiker Beautiful. Men Princess Cuts sticker inte bara ut för att den är annorlunda, utan också för hur himla medryckande den är. 

Machinedrum & Jesse Boykins III – Wait 4 U

Machinedrum eller Travis Stewart som han egentligen heter är en sådan där artist som blandar allt som är möjligt att blanda inom den elektroniska genrens gränser. Wait 4 U bygger på ett drum’n’bass-beat. Låten växer sedan ut i en ständigt stegrande resa genom vackra ljudlandskap av synthar.

Nicky William – Pleasant To the Eye

Att Nicky William tar inspiration av artister som Joni Mitchell, Bob Dylan och Nick Cave kommer inte som någon överraskning, när man har hört den unga artistens musik. Med sitt lågmälda men detaljrika sound och en röst som för tankarna till Bill Callahan, kan William komma riktigt långt. Pleasant To the Eye är plockad från hans nya EP och är riktigt fin. 

Future Islands – Born In A War

Future Islands är tillbaka med ett nytt album. En höjdpunkt är Born In A War. Vacker och gripande. Frontande Samuel T. Herring låter som en sjungande David Attenborough.

Ozzy – Mob

Det händer grejer från Malmö New Wave. Nya album på gång från både Guleed och Ozzy. Mob är en lite ovanlig typ av låt för att vara Ozzy, med ett bay area-beat och rap snarare än somaliskt influerad sång. 

Corduroy – Blomster

Blomster är debuterande Corduroys första singel. Det är dreampop, nästan lite shoegaze över låten. Drömmigt mjuk och ekande vacker. Corduroy säger sig vara “den bästa gruppen du aldrig hört”, förhoppningsvis får fler upp ögonen redan nu. 

Julia Jacklin – To Perth, Before the Border Closes

Förra året hyllades Julia Jacklin världen över för sitt andra album, den countrydoftande Crushing. Jacklins nya singel gör en inte besviken. Det är lite folkig indie som för tankarna till Laura Marling och Big Thief. 

Junior Brielle – Livet är underbart

Junior Brielle låter i vanlig ordning som en blandning av Lena PH och Kent. Hate it or love it. 

Ane Brun – Crumbs

Det är många som låter 80-tal just nu, så även den norske sångaren Ane Brun. Och det passar hennes förtrollande röst förträffligt. Det är Ane Bruns, håll i er, tionde singel för i år. Kan det kommande albumet ha något mer att erbjuda?

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!