Foto: Erik Thor

Nöjesguidens favoritlåtar vecka 40

10:08 30 Sep 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

First Aid Kit – Come Give Me Love (Swedish Version)

Come Give Me Love är Ted Gärdestads bästa låt. Så är det. Och First Aid Kit förvaltar originalet på ett fint sätt. De har egentligen inte ändrat jättemycket, förutom att de ger kompositionen ännu mer emfas. Det har hänt att jag börjar gråta när jag hör originalet, det hände nu också. 

Klara & Jag – Tame Impala

Klara & Jags sound för onekligen tankarna till Veronica Maggio. Deras pop är catchy, dansant. Kanske den mest lättomtyckta musiken som släpps just nu. Och det är inget dåligt betyg. 

A$AP Ferg – Marilyn Manson (feat Marilyn Manson)

Han blev nyligen utkastad från A$AP-kollektivet. Men det stoppar inte A$AP Ferg.. A$AP eller inte A$AP, det är fortfarande Ferg som vi känner honom. Och rapparens sound ligger faktiskt oväntat nära gästande Marilyn Mansons. Manson gormar lite i bakgrunden och det känns inte som världens största kulturkrock. 

Fleet Foxes – Can I Believe You

Den bästa låten från Fleet Foxes nya album. Den är lika mäktigt som den är mysig. Och som alltid med Fleet Foxes erbjuds ett klart men djupbottnat folkrockigt sound. 

Daniela Rathana – Ansikte

Daniela Rathana levererar ett mäktigt anthem baserat på hashtaggen #ifhedieshedies. Låten handlar om att sätta sig på killars ansikte, dör han så dör han. Den rider på vågen från Megan Thee Stallion och Cardi Bs WAP. En låt med liknande tematik. Och Rathana gör det minst lika bra som sina amerikanska kollegor. 

Anna von Hausswolff –  Outside The Gate (for Bruna)

Den göteborgska sångaren och orgelspelaren har lagt sin pop åt sidan för helt instrumental orgelmusik. Den nya skivan All Thoughts Fly är inspelad nästan uteslutande på en orgel från hennes lokala kyrka i Göteborg. Outside The Gate (for Bruna) bygger upp ett sorgfullt ljudlandskap, med en pipande orgel över elektroniskt brus. 

Prince – Train 

Det är ingen nyhet att Prince gjorde väldigt mycket musik som aldrig fick se ljuset under legendens livstid. Men de senaste åren har mer och mer låtar frigjorts från the purple ones valt. Nu med en åtta timmar lång deluxe-variant av Sign O’ the Times. Albumet som egentligen skulle vara tre vinyler och inte två, om bara Prince hade fått bestämma. På denna nya gigant kan man bland annat lyssna på Prince egna version av Train, en låt han skrev för Mavis Staples.

Shitkid – Freak

Shitkid är återigen bara Åsa Söderkvist. Den två år långa perioden då Shitkid var en duo tog slut i våras när Lina Moralin Ericsson hoppade av.  Söderkvists nya musik har mer elektroniska element och är något mer nedtonad än tidigare album. FREAK låter som en korsning mellan Iggy Pop och Billie Eilish. 

Guleed – Har du vatt här

Guleed rappar över upplyftande dancehall-takter, men det han rappar om är långt ifrån upplyftande. Han sjunger om sin värld, där han är fast. Och i den här världen härskar våldet. Kontrasten mellan beatet och texten är drabbande.

Pixies – Hear Me Out

Pixies släppte ett nytt album tidigare i år och nu kommer det ännu mer musik genom singeln Hear Me Out. Sedan bandets återkomst 2014 har de inte riktigt hållit måttet. Men sakta rör sig Pixies närmare briljansen deras musik besatte under det sena 80-talet. För Hear Me Out är det definitivt inget fel på. 

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!