Nöjesguidens favoritlåtar vecka 4

11:48 27 Jan 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Chai – Action

Den Japanska gruppen Chai låter inte som ditt vanliga J-popband. Långt ifrån. Inspirerade av Blasterjaxx och Gorillaz blandar de hänsynslöst, allt från elektronisk dansmusik till punk och pop. Den nya låten Chai låter som en mix av tidig Disclosure och Justice. 

Billie Eilish & Rosália – Lo Vas A Olvidar

Ett samarbete mellan två av de just nu mest hajpade artisterna i världen. Visst hörs Billie Eilish viskande röst, men det här känns mer som en Rosálialåt. En bra sådan. 

Still Corners – White Sands

Indieduon bjuder på lite country-doftande rock.  Den elegant pulserande kompositionen gör det här till perfekt åka bil på en motorväg-musik. Tessa Murray inleder till och med texten med raden “On a lonely highway”. 

Kiw Jr. – Highlights of 100

Kiwi Jr. erbjuder en sorts musik jag tror många suktar efter just nu. Punkinfluerad, men också, och kanske ännu mer, i andan av säg The Velvet Underground. Det är lekfullt poppigt och avigt punkigt på en och samma gång. 

Greekazo – Ingen annan

Stockholmsrapparen är tillbaka. Greekazo är kanske den mest tekniskt duktiga rapparen i den nya generationen hiphopartister. Han rappar klart och tydligt, något helt annat än exempelvis 1.Cuz eller Antwan. 

The Vaccines – No One Knows

Rock’n’roll-bandet bjuder på en ny bluesig singel. Det är groovigt och lite mystiskt. Ett steg bort från den mer arenarockiga känslan på deras senaste album från 2018. 

Yung – Autobiography

Yung är inte en inåtvänd emorappare från Kanada, utan ett postpunkband från Århus. Deras musik för tankarna till Sonic Youth i  sättet gitarren får ta plats. Den ligger i förgrunden och liksom maler på samtidigt som sångaren Micke Holm pratsjunger, ungefär som Kim Gordon brukade göra en gång i tiden. 

Billy Nomates – Heels 

Billy Nomates pratsjunger/rappar över en minimalistisk elektronisk produktion. Det känns lite The Streets, men också Peaches. 

Arca – Madreviolo

Skönsångerskan och experimentalisten från Venezuela bjuder på ny musik. Den här gången ligger vikten mer på skönsången än de elektroniska produktionerna. Arca sjunger över ett pendlande fingerspel på fiol. Rösten ekar som i en kyrka. Det är starkt och oerhört vackert.

Chinah – Mysterious

Chinah kallar sin musik för experimentell, minimalistisk och elektronisk RnB. Det påminner lite om Purity Ring med den lågmälda sången över syntig electronica.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!