Nöjesguidens favoritlåtar vecka 39

11:09 23 Sep 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Baba Stiltz – Running To Chad

Baba Stiltz har gjort en musikalisk makeover. Running To Chad har inget med house att göra, den är inte ens elektronisk. Istället har Stiltz släppt ett rökigt bluesjam som för tankarna till Wars klassiker Low Rider. Och det är så jävla bra. Jag vågar nästan säga att det är det bästa Baba Stiltz någonsin gjort. 

Blood Orange & 박혜진 Park Hye Jin – Call Me (Freestyle)

Den koreanske house-djn  박혜진 Park Hye Jin släppte en grym ep tidigare i år. Nu gästar hon Dev Hynes nya singel. Det låter till en början som en typisk Blood Orange-låt på piano. Men Park Hye Jins trummor och pratsång gör sig mer och mer synliga. Call Me är nästan som en mix av två låtar. Hynes och Park Hye Jins delar lever som i egna världar. Och samtidigt gifter de sig så himla bra.

Angel Olsen – Mr. Lonely

Angel Olsen har gjort en cover på Bobby Vintons Mr Lonely. Den är intim, vacker och nästan lite skräckinjagande. Och Olsen har fått hjälp av kompositören Emile Mosseri. Hans smygande och långsamt stegrande komposition är nästan lika vacker som Olsens röst. 

Bullion – Yawn

Producenten Bullions nya singel osar hoppfullhet. Den byggs långsamt upp på en gripande ackordföljd. Försiktigt blickar Yawn fram mot vad som förhoppningsvis blir bättre tider. Och samtidigt lindar låten in lyssnaren i ett bekvämt tecke av tillfredsställande melodier.

Bluephox – Paul’s Boutique

Bluephox välutvecklade ljudbild är förförande. Det är lite sent 70-tal, tidigt 80-tal. Med ett mjukt, syntdrivet sound. Paul’s Boutique är hennes andra singel. Och tillsammans med den första singeln Gold, hintas en riktig popdiamant. 

Sarettii – Mariachi

Sarettii är en av de nyaste rapparna i den ständigt växande svenska hiphopvärlden. Mariachi är den andra singeln från Sarettii.  Den har en grym hook. Sätter sig på hjärnan direkt. Kanske den mest catchy hooken sedan Dree Lows Pippi

Jeff Tweedy – Guess Again

Wilcosångaren släppte två soloalbum 2018 och nu är han tillbaka. Guess Again är den andra singeln från Jeff Tweedys nya album. Det är lite lunkande, härlig indiepop som Tweedy är så bra på. 

Sahbabii – Gates To The Sun (feat Joji)

Sahbabii kom fram när hiphop-Atlanta var den stora grejen och lät ungefär som alla andra gjorde från staden då. Men några år senare har rapparen hittat en egen röst. Här gästas han av den japanske Joji på sång. Det är i sin helhet mer melodiskt än Sahbabiis tidigare grejer. 

Anjimile – Your Tree

Plockad från New York-artisten Anjimales debutalbum. Your Tree är en vacker, folkdoftande ballad. Stillsamt komponerad med gitarr, flöjt, harpa och banjo. 

Slowthai – Feel Away (feat James Blake & Mount Kimbie)

Förra året fick den brittiske rapparen Slowthai stor uppmärksamhet för sin punkiga hiphop. Nu är han tillbaka med en ny singel. James Blake dyker också upp halvvägs in i låten. Blakes stämma i sticket på hiphoplåtar har visat sig vara ett framgångsrecept och det får fin effekt även här. Den elektroniska duon Mount Kimbie är dessutom med och lägger beatet.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!