Z.E.

Nöjesguidens favoritlåtar Vecka 37

Morgan Storesund Skarin 11:17 9 Sep 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar. 

Z.E. – Ingen ref
Tenstarapparens sound och flow är bland Sveriges bästa. Men frågan det senaste året har varit, kan han utvecklas? Z.E. har känts lite stagnerande. Men Ingen ref tyder på en ny riktning. Det är kanske inte något som är direkt annorlunda. Men beatet och kompositionen känns uppfriskande. 

Off The Meds – Karlaplan
Studio Barnhus-signade Off The Meds är tillbaka med en ny singel. Houseakten med Adrian Lux i spetsen har sedan tidigare kommit med bangers som Currency Low och Off The Meds. Nu släpper de den hypnotiserande Karlaplan. Låten kommer vara en del av gruppens debutalbum som kommer senare i höst. 

Lomelda – Hannah Sun
Finurlig, lite folkig indiepop plockad från texasfödda Hannah Reads fjärde album. Hannah Sun en fin ballad som för tankarna till Big Theifs lite mjukare stunder. 

New Order – Be A Rebel
New Order har släppt sin första musik på fem år. En låt de skrivit för att inge hopp hos sina lyssnare under coronatider. Det är ganska klassisk New Order, vilket betyder att det är bra.

Lagun – Shotgun
Debuterande duon Lagun släpper sin första singel efter att ha spenderat Coronavåren till att skapa musik tillsammans på Gotland. Shotgun är minst lika drömmig som Gotlands vårdoftande ängar måste varit. För tankarna till Amason och Slowgold.

Shlohmo – Heaven Inc. 
Shlohmo har ofta dykt ner i dystra ljudlandskap, men på Heaven Inc. från den nya EP:n med samma namn, kanaliserar han för första gången en känsla av optimism. Låten börjar med lite knastrigt ljud, men bryter ut i en optimistisk, nästan lite indiepopinfluerad melodi.

Jazlin – 5 On It
Det är Jazlins fjärde och hittills bästa singel. Hennes kaxiga rap ligger över ett stadigt pulserande, reggatoninfuerat beat från Mack Beats. 

GRETA – Waves
Plockad från den danska sångerskan GRETAs debutalbum. Waves osar 80-tal, med reverbade trummor och flödande syntar. Kronan på verket är GRETAS egna silkeslena röst som gifter sig fint med den bubblande produktionen. 

Public Memory – Epigone
Den andra singeln från Robert Tohers tredje album som Public Memory. Epigone är lika mystisk som den är förförande. 

YoungBoy Never Broke Again – Callin (feat. Snoop Dogg)
Inte den mest väntade kombon. Men det är inte första gången gamle Snoop Dogg överraskar med samarbeten. Och Long Beach-rapparen trivs bra, nästan bättre än YoungBoy själv.

Följ spellistan på vår Spotify.

 

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!