Nöjesguidens favoritlåtar vecka 3

15:41 20 Jan 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Yasin – More Life (Extended Version)

Sveriges kanske mest omtalade person fortsätter släppa musik. More Life är en förlängd version av ett interlude från höstreleasen More to life. Vad som på albumet var en snygg brygga blir här en riktigt bra låt.

Hand Habits – 4th of July

Meg Duffy har spelat med indiegiganter som The War on Drugs och Kevin Morby, men hen släpper också egen musik under namnet Hand Habits. 4th of July är hens första släpp sedan 2019. Naken indie som påminner om Big Thief och Angel Olsen. 

Ghetts – Skengman (ft. Stormzy)

Rutinerade UK-rapparen Ghetts har släppt ett samarbete med Grimekungen Stormzy. Beatet är blytungt och hooken så sinnessjukt medryckande. 

Pom Poko – Andy Go To School

Pom Poko bär på den där lite ironiska 90-talsandan. Andy Go to School för tankarna till Dinosaur Jr såväl som Riot Girl-punk, men de är egentligen mer påhittiga än så. En lekfull och sjukt underhållande rock, svår att riktigt sätta fingret på. 

Pearl Charles – All the Way

All the Way är mysig 70-talsinfluerad pop när den är som bäst. Den bär på spår av allt från Abba och Carole King till The Beatles och Queen (i sina poppigaste stunder). 

Spunsugar  – (You Never) Turn Around

Malmötrion följer upp förra årets debutalbum med den nya singeln (You Never) Turn Around. Det är hundra procent Shoegaze, men kanske också deras bästa låt hittills? 

Danny L Harle (DJ Danny) – On A Mountain

DJ Danny säger sig förkroppsliga eufori och med On A Mountain införlivar han sin lovord . En sprudlande blandning av eurobeat och jungle. Bubblande syntar och smattrande trummor.

Juice WRLD – Bad Boy (ft. Young Thug)

Det fortsätter komma ny musik från den bortgångne Juice WRLD. Bad Boy visar vilken otrolig talang Jarad Higgins var. En artist som både kunde rappa felfritt och beröra med sin sångröst. 

Sophie & Autechre – Bipp (Autechre mix)

90-talslegenderna i Autechre har gjort en mix av Sophies Bipp från 2015. Vad som i originalet är hyperpop typisk för Sophie, har blivit stenhård, minimalistisk retrohouse.

Asme – Dawgs 

Göteborgsrapparen släpper en singel utan sin radarpartner Aden. Det är svensk mumblerap med en hook som sätter sig på hjärnan. 

Följ spellistan på vår Spotify.

 

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!