Nöjesguidens favoritlåtar vecka 11

12:17 17 Mar 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Henning – Sången som ingen får höra

Indiesångaren alla i Göteborg skriver om just nu. Henning har ett sound som känns väldigt fräscht, låter någon annan såhär just nu? Funkig 80-talsrock, med smakfullt ekande trummor, ett skönt gitarrsolo och Hennings coola, pratsjungande röst. Hela estetiken är som från ett Tom Petty-album från 1985. 

Doss – Puppy

Drömmig dansmusik med viskande röster och pumpande takter. Låter lite som Kornél Kovacs samarbete med Rebecca och Fiona fast bättre. 

Jorja Smith – Addicted

Jorja Smith hade ett nytt album på väg redan förra sommaren, men ännu står vi utan hennes andra fullängdare. Kan den äntligen vara på gång? Addicted är Jorja Smith när hon är som bäst. I någon slags fusion av jazz, dansmusik och RnB. 

Central Cee – Ruby

En av Londons mest lovande rappare. Central Cee gör drill, men hans stil är poppigare och mindre trogen drillens dystra sound. Här med en låt som krossar genren med soulig hiphop á la Gold Digger

The Horrors – Whiplash

The Horrors för vidare 90-talets industrirock i en modern kontext. Whiplash följer upp gruppens hyllade album V. Låten för tankarna till Nine Inch Nails och, ursäkta referensen, Marilyn Mansons bästa stunder. 

Giveon  – All To Me

Giveon har en sådan där röst som kan förvandla precis allt till guld. All To Me är en mjuk RnB-ballad. Till körer och finstämda stråkar förför han våra sinnen med sitt silkeslena stämband. 

Vita Bergen  – Can’t Hold It Much Longer

William Hellströms tredje skiva är här. På Can’t Hold It Much Longer bjuder han på förstaklassig syntpop. Rösten är kylig och på samma gång naken. När låten brakar loss i en våg av färgglada syntslingor kommer alla känslorna på en och samma gång. 

Hiatus Kaiyote – Get Sun (feat. Arthur Verocai)

Kanadagruppen är tillbaka med sin jazziga RnB. Ett jam ständigt i rörelse, smakfullt men expressivt. Som en egen organism av utforskande rytmer och innerlig sång. 

Mattias Alkberg  – Gudrun och Andreas

En ny singel från poeten och artisten. Gudrun och Andreas har snyggt gitarriff, här lyfter Alkberg fram sin poppigaste sida. En låt om de som aldrig får medvind. 

Really From – Quirk

Really From kommer i den nya svängen av band som kombinerar 90-talig altrock med jazz och andra oväntade element. Bostonbandet låter den improvisatoriska jazzen styra extra mycket. Musiken tar dig på en resa full av oväntade vändningar.

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!