Nöjesguidens favoritlåtar vecka 10

17:35 10 Mar 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Girl In Red – Serotonin

Ibland känns en låt som mer än en låt. Det är som att Serotonin hela tiden överraskar, en ström av nya känslor och melodier som överöser lyssnaren. Soundet är en blandning av lite 90-talsskatepunkig produktion och mäktig 00-talsepisk arenarock. Det borde inte gå ihop, men det gör det.

Tiki & the Hotstuff  – The Way I Feel

Tiki & the Hotstuff bjuder på en märklig blandning av 80-talsinfluerad pop och rap på franska. Det funkar orimligt bra. 

Aj B & B Baby – Isolerad

Rapballad på svenska. Beatet har ett fint pianosample och snygg elgitarr, bäst blir det när B Baby kommer in med sitt fina flow. 

Zara Larsson – I Need Love

Zara Larsson har släppt sitt första album på fyra år. Den bästa sedan tidigare osläppta låten är I Need Love. En ballad som för tankarna till Imogen Heaps Hide and Seek med den där ljudeffekten som Jason Derulo så framgångsrikt samplade en gång i tiden. 

St. Vincent – Pay Your Way In Pain

Det första smakprovet från St Vincents nya skiva, som enligt sångaren ska vara som att hänga runt i New York. Pay Your Way In är ett funkigt jam á la Sly and the Family Stone. Är det så här det känns att spendera sina dagar i det stora äpplet?

Brittany Howard, Fred Again & Joy Anonymous – Stay High Again

Fred Again och Joy Anonymous har gjort en deep house-remix av Brittany Howards jazzpophit Stay High. Det låter som något från tidigt 1990-tal, ännu ett tecken på att den gamla Chicago-housen har gjort comeback på dansgolven. 

Simon Emmanuel, Nomad & More 10 – Testarossa

Tidigare under namnet Paragon, numera Simon Emanuel, har figurerat länge på den alternativa rapscenen i Sverige. Här gästas Emanuel bland annat av battle rapparen  och poeten Nomad. Beatet känns som något Freddie Gibbs skulle rappa över.

Fruit Bats – Cub Pilot

Plockad från Eric D. Johnsons senaste platta. Luftig, lite americana-influerad indiefolk. Mysig och krispig produktion med mycket akustisk gitarr. 

Lil Baby – Real As It Gets (feat. Est Gee)

Lil Baby har mycket på gång för tillfället. Han gästade bland annat Drakes senaste EP och ett mixtape tillsammans med Lil Durk är runt hörnet. Men bäst just nu är Lil Babys egna singel, den är dödsseriös och tekniskt imponerande. 

Jane Weaver – Stage of Phases

Weaver slog igenom i Britpopvågen, men har aldrig slutat testa sig på nya uttryck och genrer. Nu med en låt som blandar en glamrockig komposition med drömmig electro.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!