Nöjesguidens favoriter vecka 8

12:00 24 Feb 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Svidden

Jimmy Koitzsch är en Grammynominerad producent, låtskrivare och musiker baserad i Stockholm och på Gotland. Han ligger bakom produktion för artister som Galantis, Becky Hill och Alan Walker. Nu solodebuterar han som Svidden med låten Blurry Eyes, där samma bombatiska houseinfluerade sound känns igen.

Susanne Sundfør

I veckan meddelade Susanne Sundfør att hennes sjätte album är på väg med två singlar. Dubbelsingeln innehåller spåren Alyosha och Leikara Ijóð, låtar som börjar småskaligt men växer sig allt större. I nuläget finns inte så mycket information om det kommande projektet, men i ett pressmeddelande skriver Sundfør: “Jag vill att det här albumet ska vara ett botemedel mot det mörker som dominerar vår kultur i dag. Jag vill visa att det finns ett annat sätt att se verkligheten, om en vågar hoppas på en bättre värld”.

Yaeji

Amerikansk-koreanska artisten Yaeji släpper sitt debutalbum 7 april. Förra månaden släpptes den första singeln från projektet och nu följs den upp med ytterligare en ny låt, Done (Let’s Get It). Tidigare har Yaeji gästat Charli XCX och producerat remixar åt både Dua Lipa och Robyn. Hennes egen musik är gränsöverskridande och blandar en mängd influenser från house, hiphop, trap och elektronisk musik.

Gorillaz

I veckan släpptes Gorillaz åttonde album Cracker Island, ett mer lågmält projekt men fortfarande överraskande, fast nu i dess samarbeten. De spänner brett mellan Stevie Nicks, Tame Impala, Bad Bunny och Beck, men smälter in förvånansvärt bra.

Sole

Sole Gipp Ossler albumdebuterade 2020, och i år är det dags för uppföljaren. I veckan släpptes Du Jag Tiden, en dovt stämningsfull singel som framförs tillsammans med hennes bror Mons Gipp Ossler. “I ett ångestfyllt och klaustrofobiskt skrik försöker syskonen i en duett bena ut nuet, tiden och slutet. Ett försök att sätta ord och melodi på känslan av tiden och dess ofattbarhet”. Tungt innehåll som ändå målas fram på ett graciöst sätt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!