Nöjesguidens favoriter vecka 49

12:01 9 Dec 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Venus Anon

Venus Romi har släppt musik i två år, men när hon i dag släpper Jessie är det första låten som signad till Göteborgslabeln In This Dunya. Med iranskt påbrå har de musikaliska influenserna skiftat mellan allt från Gagoosh till Timbaland. Inspirationen kommer från r’n’b, pop, emotionell indie och future bass. Singeln Jessie är drum-n-bass-influerad och åtta röster ligger i harmonier ovanpå varandra. Resultatet blir Frankensteinskt men det är också helt sömlöst gjort. ”Jessie handlar om medberoende. Den handlar om den där struliga personen som nästan alla har i sin närhet,oavsett om det är en vän som inte riktigt får ihop det, ett syskon eller en förälder. Alla känner en Jessie”, skriver hon i ett pressmeddelande. I vår väntas ett mixtape.

Caroline Polachek

Welcome To My Island som släpptes i veckan är den fjärde singeln för i år från Polachek, och nu meddelar hon också äntligen att ett nytt album är på väg. Skivan Desire, I Want To Turn Into You släpps 14 februari 2023.

Lana Del Rey

Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd är kanske Lana Del Reys längsta låttitel hittills. Låten släpptes i veckan och är titelspåret från hennes kommande åttonde album. Singeln fortsätter även den i artistens poetiskt pratsamma och flytande musik som genomsyrat de två senaste albumen, men den här gången har Jack Antonoff återigen plockats i som medproducent. Ljudbilden är därmed tillbaka i det melankoliskt storslagna, lovande för mig som inte varit något särskilt stort fan av den senaste musiken.

Tomma intet

Home Is What I Call The Void är årets andra singel från Tomma intet. En rätt klassisk drömsk indiepopdänga men som verkligen växer till något större. Hur samspelta bandet är känns särskilt imponerande när man vet att de är sju stycken. I slutet av januari släpps en ny EP.

Cajsa Siik

Siik har släppt musik i tio år men hade gått mig helt förbi. På CV:et har Siik bland annat att hon turnerat som förband till Mitski. Sometimes är hennes första singel på två år och också den första från hennes kommande fjärde album, en försiktigt men pulserande poplåt som gör att man vill höra mer.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!