Nöjesguidens favoriter vecka 48

12:02 2 Dec 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Sarah Von Reis

Sarah Von Reis debuterade sitt soloprojekt för två år sedan, men är nog mer känd från den skandalomsusade trion Dolly Style. I dag släpps hennes tredje singel All My Ghosts, en tung och nästan kusligt melankolisk poplåt med tydligt melodiskt driv. Låten är skriven tillsammans med Maja Francis och Andreas 'Hyena' Söderlund, och visst känns Francis handlag igen. ”Texten bygger på ett kärleksbrev som jag skrev till en tjej. När jag insåg att jag var gay kändes kärlek plötsligt mycket läskigare, som att nu har jag verkligen något att förlora om hon inte vill ha mig” skriver Von Reis i ett pressmeddelande. Jag ser väldigt mycket fram emot EP:n som väntas i början av nästa år.

Late Verlane

Svensk-danska Viktor Persson släpper i dag minialbumet My New Castle. Projektet är sju spår långt och på det möts 90-tals influerad rock med mjukare och mer nutida och atmosfärisk alternativ pop. Konceptet låter kanske inte så unikt i vår poprocktokiga samtid, men Persson lyckas göra det till sitt eget.

Katie Gregson-MacLeod

Gregson-MacLeods låt Complex har vid det här laget blivit sönderspelad på TikTok, efter att den fullkomligt exploderade i augusti. Som ofta med appen gick det väldigt snabbt, och ett skivkontrakt senare släpper hon nu sin andra EP, Songs written for piano. Samlingen innehåller tre nya låtar, I’m worried it will always be you, To be eighteen och White lies. Dessutom har megahiten fått en ny stråkversion. Hon må ha slagit igenom med en refräng, men Katies musik håller också i sin helhet. Något inte alla TikTok-sensationer gör. EP:n är betydligt mer lågmäld än hennes hit, men det känns både lägligt i det melankoliska vintermörkret och uppfriskande för att det avviker från popens hektiska topplistor.

Anna Järvinen

Den svenska konstpopens fanbärare Järvinen släpper i dag sitt sjunde album, som dessutom kommer i både en svensk och finsk version, med titlarna Lila och Liila.

James Yorkston, Nina Persson och The Second Hand Orchestra

An Upturned Crab heter den andra singeln från samarbetet mellan James Yorkston, Nina Persson och The Second Hand Orchestra. Det är inte gruppens första projekt, det första albumet utsågs till ett av årets bästa folkmusikalbum av tidningen The Guardian, men det är första gången Persson ansluter. Albumet The Great White Sea Eagle släpps 13 januari.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!