Nöjesguidens favoriter vecka 46

14:47 18 Nov 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Bavé

Stockholmsbaserade Bavé debuterade 2019 och blev förra året blev han nominerad till “Årets r'n'b” på Manifestgalan för hans första EP In Vermouth. Nu släpps den andra EP:n, den sex spår långa All Stars Aligned. Musiken handlar om att växa upp och börjar i barndomen för att sedan sluta i nutid. Soundet är en blandning av psykedelisk r'n'b och melankolisk indie. På det nya projektet ligger fokuset på det förstnämnda, medan den tidigare musiken varit betydligt mer drömsk och melankolisk. Bara att konstatera att Bavé går från klarhet till klarhet.

Tayla Parx

Parx existerar fortfarande som någon slags underdog i musikbranschen, trots att hon ligger bakom några av de största hitsen från Ariana Grande, Dua Lipa, Rihanna och Alicia Keys, för att bara nämna några få från hennes väldigt långa CV. I veckan släppte hon den senaste singeln under eget namn, For What It’s Worth. Det är den fjärde singeln som släpps på hennes eget bolag, TaylaMade. Det verkar som att ett album är på gång nästa år.

Badlands

Det är producenten, kompositören och ljudkonstnären Catharina Jaunviksna som står bakom artistnamnet Badlands. Call to Love är hennes tredje album, som hon också fått STIM-stipendium för. Till skillnad från det förra albumet som var mörkt och atmosfäriskt är musiken den här gången långt mer sårbar. Temat är kärlekslåtar och soundet är elektroakustiskt, inspirerat av 90-talets dansmusik och experimentell electronica. “Ljudbilden har varit avgörande för att få fram mitt budskap; vad som är vackert och sårbart uppstår i det trasiga ofullkomliga (den analoga smutsen) och genom att låta sig själv tappa kontrollen. Call to Love är en hyllning till kärleken i alla dess underbara, brutala, elaka, kåta och pinsamma former”, skriver hon i ett pressmeddelande.

7ebra

Malmöduon som består av tvillingarna Inez och Ella släpper i dag sin andra singel, I Have a Lot to Say. Musiken är både punkig och minimalistisk och har producerats av Tore Johansson, som producerat bland annat Franz Ferdinands och The Cardigans. Ett debutalbum väntas nästa vår så hoppa på tåget redan nu. 2-3 december har du chans att se de live i Göteborg på Viva Sounds Festival.

Solen

Solen har släppt singeln Lilla blå, det är den första singeln från bandet sedan deras album Totalmusik som kom förra året. Den 26 november spelar de på Berns i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!