Nöjesguidens favoriter vecka 45

20:03 11 Nov 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Virgin Miri

Virgin Miri debuterade 2019 och har sedan dess hunnit med både en EP och flertalet singlar. Men när hon nu slår ihop sig med Grammy-vinnande producenten T-Minus slår det gnistor. Musiken har nu fått en ny tyngd, större dynamik och träffsäkerhet. Basic Ordinary Ugly heter låten som också är den första från hennes kommande debutalbum. ”Du vet när man stöter på nån som är skitcool och snygg och man ba känner sig som en ful och tråkig vanlis i jämförelse. Så blir man helt blyg och tyst och vågar knappt prata. Den känslan inspirerade Basic Ordinary Ugly” skriver hon i ett pressmeddelande.

Dream Wife

Trion är tillbaka med sin första musik sedan 2020. Den nya låten Leech markerar en ny era för bandet, det är både mer rått och ärligt. De beskriver själva låten med att det är “som att släppa ut ett djur ur en bur”, och texten handlar om hur vi alla förlorar i ett patriarkalt samhälle.

Varas

25-åringen Benjamin Muñoz Varas står bakom artistnamnet Varas. I dag släpptes hans nya singel New Light. ”New Light kom till under en slags övergångsperiod, kreativt men också personligen. Jag hade börjat producera låtar som enklare kunde översättas till ett liveband på scen, och ville förkroppsliga den sinnesstämning jag var i. Att låten obetänksamt skulle visa sig själv utan glitter, så instrumentalen gjordes mänskligare, mer skör och mindre förutsägbar”, skriver han om låten i ett pressmeddelande.

Tall blonde

Luleåbördiga Frithiof Stenvall började släppa musik under namnet Tall Blonde 2017. I mars kom debutalbumet och nu är han tillbaka med singeln Try, där han har med sin Suncat. "Tall Blonde är sidan av mig som inte passar in i verkligheten, som varken kan eller vill vara med. Som att jag bara klivit upp ur en isvak och börjat existera. Mer organism än algoritm" säger Stenvall själv om sitt projekt. Genremässigt är det själfull, medryckande och psykedelisk musik som tycks höra hemma på 70-talet.

Edgar Homeros

Singeln Centerfolds är både 22-åriga Edgar Homeros debutsingel och det första spåret från den egenproducerade EP:n Volatile. “Det är kanske en av de mest personliga låtar jag skrivit, men blev också tidigt en av mina absoluta favoriter. Det känns som ett bra tecken, då jag oftast håller de intimaste låtarna på en armlängds avstånd” skriver han i ett pressmeddelande. Med en sådan skicklig produktion och inlevelsefull röst lär vi snart höra mer från debutanten.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera