Nöjesguidens favoriter vecka 40

14:40 7 Oct 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Fever Ray

Den nya låten What they call us är den första musiken från Karin Dreijer på fem år. Låten är producerad tillsammans med brodern och The Knife-medlemmen Olof Dreijer, deras första samarbete sedan 2014. Samtidigt släpptes en dystopisk musikvideo regisserad av Martin Falck. Om det kommer mer musik är ännu oklart, men eftersom det senaste albumet släpptes 2017 är det väl på tiden.

Ella Sandberg

Malmöbaserade Ella Sandberg debuterade tidigare i år och släpper nu sin första EP, Wonder who you love. Samlingen innehåller tre nya spår utöver de två singlarna som släpptes tidigare i år. Musiken är singer-songwriter med rötter i 90-talet, mjuk men ändå rymlig och ett tydligt framåtdriv som leds av gitarrer. En stark debut som säkerligen kommer etablera Sandberg på den svenska musikscenen.

Dead People

Trion Dead People debuterade i början av förra året men har hittills hållit sina identiteter hemliga. Med släppet av deras femte singel River avslöjar de också vilka medlemmarna är, nämligen inga mindre än Anna Ternheim, Joakim Berg och Malcolm Pardon. Nu väntas ett debutalbum 11 november.

Black lips

Lost angel är den andra singeln från det kommande albumet Apocalypse Love. Bandet beskriver det nya albumet som “en konstig dansskiva, som reflekterar situationen världens befinner sig i nu”. Albumet släpps 14 oktober.

Dungen

En Är För Mycket Och Tusen Aldrig Nog heter Dungens första album på sju år som släpptes i dag. Bandet har den här gången tagit ut svängarna och utmanat sina egna förutfattade meningar om hur musiken signerad Dungen kan låta. Albumet är också det första som frontmannen Gustav Ejstes spelat in nykter "Numera är musiken i sig stark nog för mig. Faktum är att trippen från en musikupplevelse blir ännu mer kraftfull om du inte bedövar dig på olika sätt, allting känns ännu verkligare”, skriver han i ett pressmeddelande. I januari ger sig Dungen ut på turné.

Samlingsalbumet Good Music to Ensure Safe Abortion Access to All

I dag 7 oktober släpper Bandcamp ett samlingsalbum där intäkterna går oavkortat till organisationer som jobbar för aborträttigheter i USA. Albumet går endast att köpa under ett dygn och innehåller 49 stycken låtar från artister som Foals, Tegan and Sara, Death Cab For Cutie, Cat Power, Pearl Jam, R.E.M., Maya Hawke och Wet Leg. Bland låtarna finns allt från nya låtar, till covers och liveversioner.
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!