Nöjesguidens favoriter vecka 38

14:22 23 Sep 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Indy

Indy Yelich-O'Connor är lillasyster till Ella Yelich-O'Connor, mer känd som Lorde. Indy debuterar nu som artist och det visar sig att musikaliteten går i familjen. Threads är den första singeln från 23-åringen, som tidigare gett ut ett par poesiböcker. Både hennes röst och musik är slående lik Lordes. Den poppiga musiken är lika känslomässigt laddad och atmosfärisk och låter lite som något Lorde hade kunnat släppa i sina tidiga dagar. Framöver väntas en EP, ska bli intressant att höra Indy hitta sin egen musikaliska identitet!

Tamino

Egyptisk-belgiska singer songwritern Tamino har släppt sitt andra album Sahar. En av låtarna som sticker ut särskilt på albumet är Sunflower, en drömskt stämningsfull vals som han gör tillsammans med sångerskan Angèle. Låten är inspirerad av grekisk mytologi och berättelsen om Klytia som blir övergiven av Apollo och gråter tills hon förvandlas till en solros.

Lily Arbor

Göteborgsbaserade duon Lily Arbor som består av Felicia Darhult Störby och Lovisa Nilsson släpper i dag sitt debutalbum. Musiken bärs av innerlig stämsång och följsamma melodier. Soundet drar inspiration från 70-talets amerikanska folkmusik, men adderar den svenska melankolin, tänk First Aid Kits låt Emmylou.

Wet Leg

I samarbete med Spotify har Wet Leg släppt en dubbelsingel, deras första släpp sedan det hyllade debutalbumet. Förutom en ny tolkning av deras låt Convincing med nytt arrangemang, innehåller den en cover på Ashnikos Daisy. På Instagram skriver bandet att det är en av Rhians favoritlåtar.

Lil Nas X

Räkna inte med att jag kommer tipsa om e-sportsmusik igen, men när Lil Nas X har gjort den är det ett undantag. Star Walkin heter den nya låten som är den nya officiella VM-låten till League of Legends Worlds, världens största e-sport.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!