Nöjesguidens favoriter vecka 37

13:36 16 Sep 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Freja The Dragon

Freja Drakenberg debuterade 2019 under artistnamnet Freja The Dragon. För två år sedan kom EP:n Long Gone Girl, sedan dess har det varit tyst. Eller ja, på den egna fronten i alla fall. Hon har till exempel hunnit vara med och skriva och producera Gina Dirawis hyllade album Meet Me In Jannah. Nu är hon tillbaka med singeln Closer, som gästas av Peter Bjorn and John, och som enligt ett pressmeddelande är början på ett nytt kapitel. En sval och följsam poppärla.

Vilma Flood

I veckan släppte Flood singeln Intertwined, den första låten från hennes tredje album. Om låten säger hon "det är en låt om ömhet. Om att se någon vi älskar ha det svårt. Om viljan att hålla den med våra mjukaste händer, kapsla in den i vår famn och skydda den mot världens all jäkla grymhet."

Weyes Blood

I veckan meddelade Weyes Blood att ett nytt album kommer i november. It's Not Just Me, It's Everybody är den första singeln från projektet And In The Darkness, Hearts Aglow. Det nya albumet är en samhällskommentar som handlar om att “leta runt i mörkret efter mening i en tid av instabilitet och oåterkallelig förändring”. I den nya låten sjunger hon “living in the wake of overwhelming changes/we've all become strangers/even to ourselves”.

Mona Masrour

Masrours debutalbum kom förra året och fick fyra Grammis-nomineringar. Nu släpper hon singeln Tick Tack. ”Låten för mig handlar om känslan när man kommit vidare från ett break up, till en plats där man skratta åt de situationer som då kändes som jordens undergång. Man brukar säga att tiden går snabbt när man har det bra, men för mig har det varit tvärtom. Tiden flyger när man har problem”, skriver hon i ett pressmeddelande. Ett längre projekt väntas i vinter.

Sötnos

Albin Eidhagen och Tore Bojsten bildar tillsammans duon Sötnos. I dag släpper de sitt debutalbum, Care About Nothing. På projektets tio låtar rör de sig ständigt mellan olika uttryck så en genretillhörighet är svår att diagnosticera. Inspirationen kommer från 90-talet, men produktionen är betydligt mer nutida. En slags 20-talets The Hives. En rivig energikick till debut!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner