Nöjesguidens favoriter vecka 36

15:30 9 Sep 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Björk

Björks comeback kommer inte en sekund för tidigt. Hon släppte sitt senaste album 2017 och är nu aktuell med både en ny podcast, ett album som landar inom kort och nu en ny singel. Atopos kallar hon för att pass in i det nya albumets värld. I klassisk Björk-anda är det en kantigt dissonant och marscherande låt, det låter väldigt mycket som ett intro. Jag är spänd på att se vad det kan komma att utvecklas till. Albumet landar redan 30 september, fram tills dess kan du styra in på närmaste podcastapp och dyka ner i Björks låtkatalog i programmet Sonic Symbolism.

Santigold

Santigold har i dag släppt sitt fjärde studioalbum, Spirituals. Det är hennes första musik på fyra år och som namnet antyder kommer inspirationen från slavsånger. Efter att pandemin gav henne skrivkramp inspirerades hon av konceptet av att göra kaos begripligt genom musik och text. Projektet är sammanhållet med en stark drivkraft och för hennes musik in i den elektroniska musikens nutid.

Cat Gold

David Wikberg har spenderat de senaste tio åren som producent bakom bland annat Thomas Stenström, Maja Francis och Jonas Lundqvist. Nu debuterar han som soloartist under namnet Cat Gold med den nya låten Red Moon. Musiken var aldrig tänkt att släppas, men ett album blev det och det släpps i början av nästa år. Lär gå hem hos alla Bon Iver-vurmare, mycket fin debut!

Mr Tophat

I slutet av månaden kommer det nya albumet från Mr Tophat, men i dag bjuds vi på ännu en singel. Låten You Are är ett samarbete med ingen mindre än Grant, som på det här spåret inte låter helt olik Björk. Låten är tillbakalutad och har tagit inspiration från bossanova.

RONIA

Nykomlingen Ronia debuterade i början av året och släpper i dag sin första EP. Tyvärr innehåller den bara en ny låt, men samlingen som totalt är fyra spår lång låter lovande. Musiken är sval och nutida pop. Vi lär definitivt höra mer av Ronia.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!