Nöjesguidens favoriter vecka 32

12:05 12 Aug 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Little Dragon

Låten Frisco släpptes i veckan och är den första från gruppens kommande EP, Opening The Door. Projektet är tre låtar långt och släpps 16 september. Deras senaste album som släpptes 2020 blev globalt tokhyllat och de är helt klart en av Sveriges mest intressanta akter. Den nya låten handlar enligt bandet själva om “förnyelse, att utnyttja sin fulla potential och att följa med förändringens våg”. Soundmässigt är det samma experimentella neosoul, men med en ny lätthet.

M.I.A.

M.I.A. har avslöjat att ett album med titeln MATA är på väg, men har ännu inte gett oss ett släppdatum. Det blir hennes första album på sex år och i dag släpps projektets andra singel, Popular. Låten är gjord tillsammans med Diplo. Duon jobbade tillsammans senast på M.I.A.s singel Bird Song från albumet AIM som släpptes 2016. Kryptiskt skrev hon på Instagram "M.I.A. is dead af, the future is here it's MAI".

Danska MØ släppte sitt senaste album Motordrome i början av året. I dag släpper hon den tillhörande EP:n Dødsdrom som är menad att slutföra albumets universum. Förutom den tidigare singeln True Romance, innehåller den tre nya låtar.

Alma

Alma har släppt årets andra singel, I Forgive Me. En karaktäristisk sval popdänga med discounfluenser om att förlåta sig själv. Almas debutalbum släpptes 2020, så kanske har ett nytt landat innan årets slut.

Broken Bells

Danger Mouse och The Shins-sångaren James Mercer bildar tillsammans duon Broken Bells. Saturdays är den andra singeln från deras kommande album, som blir deras första på åtta år. James Mercer röst gör vilket projekt som helst bra, men jämfört med The Shins är det här projektet mer psykedeliskt, experimentellt och musikaliskt snårigt. Grymt bra. Danger Mouse släpper dessutom ett album tillsammans med Black Thought i dag, även det värt att spana in. Albumet Into The Blue av Broken Bells släpps 7 oktober.


 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner