Nöjesguidens favoriter vecka 30

10:04 29 Jul 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Maggie Rogers

Maggie Rogers har i dag släppt sitt efterlängtade andra album. Det bryter av mot hennes tidigare musik och etablerar en tydligare musikalisk identitet. På Surrender anammar hon en något mörkare ljudbild och flirtar med 90-talets poprock, istället för att jobba med rymd är produktionerna fokuserade på framåtdriv. Det passar henne utmärkt och ger struktur men framförallt sälta till det söta. Det kommer utan tvekan hamna på otaliga road trip-spellistor i sommar, särskilt låtarna Overdrive, Honey och Symphony.

Plains

Katie Crutchfield som annars går under artistnamnet Waxahatchee har bildat duon Plains tillsammans med Jess Williamsson. Den första singeln Problem With It släpptes i veckan och är den första från ett kommande album som släpps 14 oktober. Inspirationen för duon är Dixie Chicks och Dolly Parton. Deras sound sträcker sig inte alltför långt från deras soloprojekt, men kombinerar Williams atmosfäriska melankoli med Crutchfields country-twang och adderar stämsång. 

Cherrie

Tempo är den senaste singeln från Cherrie. Det är årets tredje låt men helt klart den bästa hittills. En sval och tillbakalutad R&B-pärla som följer den mer hittiga Mer som släpptes tidigare i sommar. Med årets tillströmning av singlar känns det rimligt att anta att ett längre projekt är på väg, men tills dess är Cherrie ute på turné under sommaren. I helgen spelar hon både i Malmö och Göteborg, i augusti kommer hon till Stockholm.

Beyoncé

Äntligen har albumet Lemonade, som hunnit bli sex år gammalt, fått en uppföljare i form av Renaissance. Projektet är en euforisk och triumferande livshyllning baserad i disco och house, samtidigt som det är en politisk samhällskommentar. Även om det inte officiellt bekfräftats verkar det som att samlingen går under namnet "act i" och är den första delen av tre, därmed lär två album till landa inom kort. Renaissance har spelats in de senaste tre åren, "det här albumet skapade en plats för mig att drömma och fly under en läskig tid. Det tillät mig att känna mig fri och äventyrlig under en tid när inte mycket annat hände. Min intention var att skapa en säker plats, en plats utan dömmande. En plats där man är fri från perfektionism och övertänkande", har Beyoncé sagt i ett pressmeddelande.

Rosalía

I mars kom Rosalías tredje album, nu har hon släppt den första singeln sedan fullängdsprojektet. Låten Despechá har både framförts under hennes pågående turné och teasats på Tiktok. "Det finns många olika sätt att vara "Despechá" på, i det här fallet är det frihet eller galenskap, att leva utan förbehåll eller ånger. Jag är tacksam för att jag har kunnat resa de senaste året och lärt mig om musik från andra platser som Dominikanska republiken".

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!