Nöjesguidens favoriter vecka 3

12:00 20 Jan 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Say Lou Lou

Tvillingsystrarna Elektra och Miranda har inte släppt egen musik sedan 2019, utan istället fokuserat på film och tv. I dag släpper de äntligen en ny singel. “Waiting for a Boy nästan flödade ur oss, från en väldigt naturlig och genuin plats i oss båda, och processen påminde oss om de tidiga dagarna när vi skrev låtar till Say Lou Lou - en känsla av enkelhet, spänning och lite brådska”, skriver de i ett pressmeddelande.

Boygenius

Den otroliga supergruppen beståendes av Phoebe Bridgers, Julien Baker och Lucy Dacus debuterade sitt projekt 2018 med en EP. Sedan dess har vi inte fått något nytt från gruppen. Men i veckan överraskningssläppte de tre singlar samtidigt, $20, Emily I’m Sorry, och True Blue. De meddelade också att deras första gemensamma album släpps 31 mars.

Kali Uchis

Även Kali Uchis har ett nytt album på gång. Igår släpptes den nya singeln I Wish You Roses, som handlar om ett ömsesidigt uppbrott. “Jag ville att den skulle fånga känslan av att släppa taget om en människa med kärlek”, skriver Uchis i ett pressmeddelande.

The National

The National har släppt singeln Tropic morning news som är den första från ett kommande album. The First Two Pages of Frankenstein släpps 28 april.

Peg Parnevik

Parnevik släpper i dag sin första singel på svenska, Misslyckad & Hatad. Senast vi hörde från Peg var 2021 då hon släppte EP:n What They’ll Say About Us. Hon är också en del av duon Gammal. På sociala medier skriver Parnevik att låten inleder ett nytt kapitel, kanske blir det ett helt album på svenska? Hon har nämligen inte släppt ett album under eget namn ännu.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!