Nöjesguidens favoriter vecka 29

18:22 22 Jul 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Billie Eilish

Billie Eilish har överraskat med en dubbelsingel. Projektet har fått samlingsnamnet Guitar Songs och har ett långt mycket mer avskalat och gitarrdrivet sound än hennes senaste musik. Låten TV är skriven nyligen och kommenterar bland annat Roe mot Wade-domen. Den debuterades under Eilish senaste turné så den är inte ny för fansen. Roligt nog har de även använt sångtagningen från en av konserterna. Den andra låten 30th skrevs i slutet av förra året och är inte lika lågmäld i tonen. Projektet släpps nu eftersom Eilish sagt att hon vill återvända till ett snabbare släppschema.

Macie Stewart

Macie Stewart debuterade för två år sedan, men jag stötte på hennes musik första gången i veckan när hon släppte singeln Maya, Please. Låten är ett extraspår till nyutgåvan av hennes andra album. En snyggt dynamisk singel som är drömsk med en böljande ljudbild men också har råare och mörkare sidor som abrupta stråkelement.

Charlotte Dos Santos

Filha Do Sol är årets andra släpp från Charlotte Dos Santos, som släpper sitt debutalbum i mitten av oktober. Låten är den första som är inspirerad av hennes afrikanska och brasilianska rötter och är tillägnad hennes förfäder. Dos Santos har ett särpräglad sound, som är lika sprött som innovativt. 20 oktober kommer hon till Sverige och spelar på Debaser.

Lissie

Lissie är ingen nykomling, utan har släppt musik sedan 2009 men har stannat kvar på indiescenen. Hennes senaste låt Night Moves är en av hennes bästa någonsin. Om du gillar Stevie Nicks kommer du definitivt uppskatta den nya singeln, Nicks arv ekar i både text, komposition och sång. I september släpps Lissies nästa album.

Resynator featuring Matt Berninger & Ronboy

Grupprojektet Resynator startade 2020 efter att Alison Tavel hittat en Resynator-synt som hennes pappa uppfunnit. Synten hade varit bortglömd i 25 år sedan pappans bortgång. På den nya låten Only A Broken Heart som är en cover av Tom Petty medverkar The Nationals Matt Berninger och Ronboy. Tavel har de senaste sju åren arbetat på en dokumentär om sin pappa, som väntas släppas snart.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!