Nöjesguidens favoriter vecka 26

12:00 1 Jul 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Styva Linan

När en dörr stängs, öppnas en annan. Mares ut, Styva Linan in. Bandet har spelat tillsammans i ett par år, men nu har de blivit signade av Universal och är redo att släppa sin musik officiellt. Först ut är singeln Georg (på avd.361).

Dungen

Dungen är tillbaka med sitt första album på sju år. I veckan släppte de projektets första singel Nattens sista strimma ljus. ”När det roliga har nått sitt slut och du vill börja om på nytt", säger Gustav Ejstes om låten. Samma förhållningssätt har han haft till musiken, som denna gång är utflippad psykedelisk och tänjer långt fler gränser än deras musik gjort innan. Albumet släpps i oktober.

Ghost Woman

I augusti förra året kom en hyllad EP och i dag släpps Evan Uschenkos debutalbum under soloprojektet Ghost Woman. Albumet som fått samma namn innehåller sex nya spår. Medan de första släppen under projektet var stökig garagerock är den nya musiken soldränkt och tillbakalutat psykedelisk. I augusti kommer han till Sverige och spelar den 24 augusti på Plan B i Malmö och den 25 augusti på Hus 7 i Stockholm.

Nicole Cassandra Smit

Svensk-indonesiska sångerskan Nicole Cassandra Smit släpper sitt debutalbum Third In Line nästa vecka. I veckan kom den sista singeln, Birdsong där Kameelah Waheed gästar. Musiken är experimentell R&B och neo-soul, drömskt och melodiskt. Skivan släpps under eget bolag och är ett konceptalbum uppdelat i tre delar, varje del representerar en fas i hennes och hennes familjs liv. Albumet släpps 8 juli.

Sierra Ferrell

Jag upptäckte Sierra Ferrell 2019 och väntar ständigt på att hon ska få sitt stora genomslag. I veckan släpptes den senaste singeln Years. Ferrell gör countryinspirerad americana och har en av de bästa rösterna på musikscenen just nu, det är ingen överdrift. Hon kommer dessutom till Sverige redan på söndag, vilket lär bli en oerhörd liveupplevelse då hon har med sig ett gäng livemusiker. Den 3 juli spelar hon på Pustervik i Göteborg med Maja Francis som förband och den 4 juli spelar hon på Debaser i Stockholm. Dumt att missa det!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!