Foto: Olof Grind.

Nöjesguidens favoriter vecka 25

10:00 24 Jun 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

First Aid Kit

Äntligen ny musik från Sveriges mest musikaliska syskonduo. Singeln Angel är den första nya musiken sedan 2019, det senaste albumet kom året innan det. “Vår förra skiva Ruins, handlade om ett uppbrott och var väldigt sorglig. Vi försökte skriva en lite gladare låt och det resulterade i Angel” säger de i ett pressmeddelande. Ett nytt album är på väg, men innan dess spelar de på Way Out West i augusti.

Stella Donnelly

Stella Donnelly släppte sitt debutalbum 2019. I augusti är det dags för det andra och den nya singeln Flood är det andra smakprovet från det. Donnelly gör lågmäld indiepop som trots sin lågmälda framtoning står ut från mängden i sin detaljrikedom.

Beyoncé

Beyoncé har släppt Lemonade-eran och gått in i ett house-inspirerat, syntigt, 80-tals sound. Det nya riktningen är precis så oväntad som man hade väntat sig. Dessutom är den nya singeln Break My Soul en kommunistisk anthem… Lite märkligt när det signeras av en miljardär, men absolut. Albumet kommer 29 juli och lär som vanligt ta världen med storm.

Cobrah

Första låten för året från Sveriges Erika Jayne är här. Tidigare i år nominerades hon till en Grammis för årets elektro/dans som hon orimligt nog inte tog hem. Brand New Bitch är en rejäl klubblåt. “Jag är mycket mer självsäker, och jag vill att folk ska känna den självsäkerheten själva när de lyssnar på låten. Jag vill att de ska känna att de kan göra vad de vill, klä sig hur de vill, hänge sig till vad de vill”, säger hon i ett uttalande.

Nova Twins

Amy Love och Georgia South som tillsammans bildar Nova Twins existerar i en sprakande skärningspunkt mellan hiphop, metal och punk. Men samtidigt som musiken är maximalistisk och otyglad är den också melodisk och hookig. I veckan släpptes deras nya album, Supernova där låtar som Cleopatra och Puzzles sticker ut särskilt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!