Nöjesguidens favoriter vecka 24

12:00 17 Jun 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Naomi Vaughn

Naomi Vaughn debuterade förra året men har nu signat med Parlophone och Warner Music. Nu släpper hon sin första låt under bolaget, Ye, aha. Låten handlar om att “hamna i ett festsammanhang där man känner sig malplacerad och uttråkad”. Musiken existerar i gränslandet mellan R'n'B och soul. Det känns verkligen som att Vaughn är i startgroparna för att ta över den svenska musikscenen. En EP är planerad till hösten.

Johanna Svensson featuring Madminton

Johanna Svensson debuterade 2021 och nu släpper hon sin första singel på engelska. Det gör hon tillsammans med bandet Madminton. Låten heter Don't Kill Me Baby och är en blandning av båda akternas sound, resultatet blir en retrodoftande indiepop och ett av vårens bästa samarbeten.

Miya Folick

Miya Folick släppte egentligen sin senaste singel Ordinary förra veckan, men den är för bra för att inte lyfta. Folick gör stämningsfull och gitarrbaserad indie, men på den här singeln tar hon ned tempot ytterligare, och det är också vad texten kretsar kring. “Den här låten handlar om ta ned tempot, titta inåt och spendera tid med människor du älskar, saker och ting behöver inte alltid vara festliga och saker behöver inte vara unika för att de kännas speciella”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Nord & Syd

Bandet har släppts den tredje singeln från det kommande tredje albumet, En gång nära. En avskalad och intim visa grundad i folkmusik och sommar. Kommer platsa fint i spellistor inför midsommar.

Mimi Bay

Svenska Mimi Bay har släppt årets första singel, Helium Cowgirl. Den är skriven tillsammans med Kevin Andersson, som tidigare jobbat med Sarah Klang. Den melankoliska soul-inspirerade balladen handlar om att “verkligen försöka, men misslyckas, att hålla kvar någon och inse att det inte finns något du kan göra eller säga för att få personen att ändra sig”.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!