Nöjesguidens favoriter vecka 23

12:00 9 Jun 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Hannes

Drygt ett år efter succén med Stockholmsvy släpper nu Hannes den nya singeln White Wine in the Shower. Tillsammans med sin exekutiva producent Marcus White arbetar han nu med sitt debutalbum. “Marcus och jag jobbar hårt för att ni ska få höra vårt nya album men det var svårare än vi trodde att göra ett album och tar längre tid än väntat, men här är en låt vi gillar i alla fall och som vi tyckte passade sommaren till!!” Ikväll spelar han på festivalen Rosendal Garden Party i Stockholm.

Love Truls

18-årige Love Truls debuterade 2020 och släppte året därefter sin första EP. I dag släpps 1 2 Remedy som är den andra singeln från ett kommande album. Låten är ett samarbete med Yikes och producerad av Bröderna Hasselblad. ”Låten saknade en skrikande galning, så jag ringde Zacke och han hängde på till studion. Hans unika sound skapade verkligen en version fylld av pulserande färg”.

Titiyo

Förra veckan släppte Titiyo sin första egna låt på flera år, Tigern. ”När en låt hittar hem, så känns Tigern. Älskar att krocka i musik och den här krockar verkligen men låter självklar ändå. Både melodi och text blev något extra när dom fick landa i Jens produktion”, skriver hon i ett pressmeddelande. I april släppte hon ett uppmärksammat samarbete med Hurula från SVT-programmet Songland och den här veckan gästar hon även The Sound (Make It Come Back) från nystartade Sunnan.

Romy

Med den nya singeln Loveher som släpptes i veckan meddelade The xx-medlemmen Romy att hennes debutalbum släpps i höst. Singeln är producerad av Fred Again och beskrivs som “emotionell musik att dansa till”. Albumet Mid Air släpps 8 september.

Beach Fossils

Förra veckan släppte Beach Fossils sitt fjärde album Bunny. Albumet producerades av frontmannen Dustin Payseur. Bandet har också spelat in och släppt det själva. “När jag skrev det första albumet, så fanns det inga refränger; det var instrumentala gitarrpartier mellan verserna. Det här är det första albumet där jag medvetet tänkt på att skriva refränger”, skriver han i ett pressmeddelande.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!