Nöjesguidens favoriter vecka 23

12:00 10 Jun 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Juli Capelius

Gemini är den andra singeln från Juli Capelius som debuterade så sent som i mars. Ett pressmeddelande damp ner i min mejlkorg som kallar henne “Sveriges bäst bevarade soulhemlighet”. När liknande fraser skrivs brukar det vara en sanning med modifikation, men inte i detta fall! En EP kommer under året, räkna med att höra Julis namn mycket framöver.

King Princess

Mikaela Mullaney Straus har pratat om ett andra album under pseudonymen King Princess ett bra tag, och nu släpper hon två nya låtar på en gång, Too Bad och Cursed. King Princess är en av de mest intressanta rösterna på pophimlen just nu, och det nya albumet lär ta henne från positionen som obskyr indie-artist till den internationella scenen på riktigt. Hennes andra album släpps 29 juli.

Junior Brielle

Efter två års uppehåll återvänder Junior Brielle med nytt material. På singeln Nytt opium har de återvänt till barndomens musiken. Musiken har spelats in med Mattias Glavå, som också producerade mycket av den musik bröderna lyssnade på i tonåren. I början av oktober ger de sig ut på en turné, förmodligen har ett nytt album hunnit släppas innan dess.

Holy Now

Svenska indiebandet Holy Now har inte släppt musik på tre år och har tidigare fått mer uppmärksamhet internationellt än på hemmaplan. Nu är ett nytt album på väg, och Places är den senaste singeln från bandet. Lågmält och minimalistiskt men samtidigt drömskt.

Shygirl

Brittiska Shygirl gör sig redo för sitt debutalbum med ytterligare ett singelsläpp. På albumet har hon tagit hjälp av en lång stora namn, och singeln Come For Me är inget undantag. Låten är producerad av Arca. Dock är det inte duons första samarbete, Arca har agerat producent på två tidigare låtsläpp från 2020.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!