Nöjesguidens favoriter vecka 21

12:00 26 May 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Hooja

Sedan debuten för två år sedan har Hooja blivit tilldelade ”Årets artist” på P3 Guld-galan, blivit Grammisnominerade i kategorin “Årets nykomling”, och knipit platsen som den mest streamade artisten på Spotify. I dag släpps deras senaste singel Grusväg. "Grusväg är en melodi som berättar om hur det är att vara bland folk i stora städer, se oändligt med billjus i mörkret och gå ned i tunnelbanan för att sen få landa hemma. En plats så rofylld att man glömmer allt som har med internet och plingade telefoner att göra. Där kan man va tills man blir folk igen", skriver Hooja i ett pressmeddelande. Den 6 juni gör de sin första spelning i Stockholm på Gröna Lund.

Stor

I dag återvänder Stor med sitt nya album Över broarna, som beskrivs som en ljusare motvikt till albumet Under broarna som släpptes för sex år sedan. Albumet gästas av bland andra Thomas Stenström och Ison & Fille och handlar om att komma i kontakt med sin styrka, kärlek och kraft. Men även snedstegen på vägen dit. ”Det har varit svårt att jobba med det här projektet då jag har haft mycket som jag vill dela med mig av. Formatet att släppa album är inte längre kompatibelt med dagens sätt att lyssna på musik – men det har inte hindrat mig från att skapa, jag har gjort det för min egen skull och för de som är likasinnade”, skriver Stor i ett pressmeddelande.

Seinabo Sey

The One After Me är det tredje albumet från Seinabo Sey. Med en mer eklektisk blandning av genrer som varierar mellan r’n’b, reggae och folkmusik säger Sey att hon har hittat tillbaka till sig själv. “Jag har gått igenom en hel del och återupptäckt vad musik betyder för mig. Jag har alltid gillat svensk folkmusik och det har funnits abstrakt i nästan alla låtar som jag har gjort till den här skivan. [...] Det kändes spännande att på ett övertydligt sätt låta folkmusik få möta ett hiphopbeat”, skriver artisten i ett pressmeddelande.

Arlo Parks

Efter ett hyllat debutalbum är Arlo Parks tillbaka med en minst lika soldränkt uppföljare. My Soft Machine handlar om hennes upplevelse av att vara 20-åring, men är desto mer mjukt och tillbakalutat än föregångaren. Albumet innehåller också ett gästspel av Phoebe Bridgers.

Boko Yout

Paul Adamah släpper nu sin första EP As Seen On TV under artistnamnet Boko Yout. Det hela åtta spår långa projektet gör upp med stereotyper kring manlighet, sexualitet och identitet. “Tidigare i mitt liv har skam, religiösa värderingar och internaliserad homofobi hindrat mig från att skapa på ett uppriktigt sätt. Jag behöver utforska alla mina sidor för att ta kontroll över mitt eget narrativ och skapa den representation jag önskar att jag hade när jag växte upp”, skriver artisten i ett pressmeddelande. I sommar spelar han på Storsjöyranden 28 juli och på Trädgården 14 juni.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera