Nöjesguidens favoriter vecka 20

12:00 20 May 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Gasolina

Lina Molarin Ericsson, tidigare från Shitkid och Matriarkatet, solodebuterar under namnet Gasolina med låten Rock N Roll. Här lämnar hon punken för ett mer hookigt och maxat poppigt sound inspirerat av Charli XCX. Nu är en EP på väg.

Morabeza Tobacco

Efter tre år är det dags för Stockholmsduon Morabeza Tobacco att släppa nytt. Den somrigt atmosfäriska låten Temperature är den första från deras kommande andra album som släpps i höst. Soundet är även denna gång obesvärad disco och 80-talspop med en krydda funk.

Saga Back

Saga Back är tillbaka med ny musik och nytt sound. Det är samma genre, men om hennes debutalbum var melankoliskt pampigt är den nya ljudbilden mer drömsk och luftig. Låten Hideaway ligger helt rätt i tiden och lyckas göra något eget av en genre som är rätt bevandrad vid det här laget. Jag kommer ha den på repeat tills den kommande EP:n släpps.

Almost Heaven

I december förra året debuterade Adam Olenius (Shout Out Louds) och Anders Stenberg (Deportees) duon Almost Heaven. Då var det instrumentalt, men nu har de släppt sin andra singel tillsammans, The Day I Lost My Mind, där Olenius sjunger. Musiken beskrivs som “skev och atmosfäriskt knastrig dansmusik”.

Amwin

Long Gone är den nya singeln från Amanda Winberg alias Amwin. “Long Gone är en dansvänlig låt som fångar den naiva hoppfullheten som bara finns i ny kärlek. Känslan av oövervinnerlighet, som möter en längtan till något större” skriver Winberg i ett pressmeddelande.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!