Nöjesguidens favoriter vecka 2

13:13 14 Jan 2022

Här är musikredaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar. 

Mitski 
Mitski gör sig beredd på att släppa sitt sjätte album och i veckan kom den fjärde singeln från projektet. Den lovande Love Me More är en klaustrofobiskt melankolisk låt och är representativ för den mörkare ton som Mitski antagit.

Wilma Nea
Det var så sent som förra året som Wilma Nea debuterade med sitt soloprojekt, men hon har redan etablerat ett sound som är mer än grundat. Nu har hon släppt singeln Stoked från sitt kommande debutalbum som släpps i början av mars. Tematiken beskriver hon som ung kärlek i en indie-film, inspirerad av Regina Spektors Us. Och visst hade Stoked kunnat vara soundtracket till en indiefilm likt Spektors Us i 500 days of Summer.

Christian Lee Hutson
Phoebe Bridgers har numera ett finger med i spelet i den mesta indiemusiken som är bra. Christian Lee Hutson är hennes senaste värvning, vars album hon producerat tillsammans med Conor Oberst (Bright Eyes). Rubberneckers heter den lågmälda men oerhört välproducerade nya singeln, som även fått stämsång från Bridgers.

Oliver tree
Det närmaste sättet att beskriva Oliver Trees musik på är nog kuf-pop. Om jag ska sälja in det lite bättre är det fyndig konceptmusik och stiliga melodier som känns självklara oavsett sound, som han tenderar att byta ständigt. Med den nya låten Cowboys Don’t Cry meddelade han att det nu är countrymusik som gäller. Så oväntat att det är väntat. 

Röyksopp
Röyksopp har inte släppt ett album på åtta år, men överraskade på nyår med en ny singel. I veckan kom ytterligare en, The Ladder. Huruvida det blir ett album i år är oklart, men gruppen har lanserat hemsidan Press R där snuttar av olika låtar går att lyssna på. Röyksopp får fortsätta vara hemlighetsfulla, så fortsätter jag lyssna på The Ladder så länge.

Läs även: Skräck eller lycka med Bob Hund

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!