Nöjesguidens favoriter vecka 18

12:00 6 May 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Tove Lo

Med släppet av sin nya singel No One Dies From Love meddelar Tove Lo att hon startat ett eget skivbolag Pretty Swede Records och passar samtidigt på att annonsera en världsturné. “Det jag nog gör bäst är ’heartbreak you can dance to’. Den här låten är precis det”, skriver hon i ett pressmeddelande. Om skivbolaget säger hon “Det ger mig mig en massa frihet. Även om jag är en poptjej gillar jag att göra skruvade grejer och ha total kontroll på helheten”. Det låter minst sagt lovande för alla Tove Lo-fans.

Bishat

Bishat som den senaste tiden agerat låtskrivare åt andra artister släpper nu mer egen musik. Låten Manners är den första från en kommande EP. Soundet är atmosfärisk och textfokuserad R&B. Hon beskrivs i ett pressmeddelande som en R&B-prinsessa. Riktigt där är hon inte än, men definitivt ett namn att hålla koll på framöver.

Terra

Singeln Sällsynt beskrivs som ett giftermål mellan Glen Campbell, Yo La Tengo och Christer Sjögren. Kanske inte det mest lockande man hört, men bra blev det ju. En lite mjukare sida av bandet som jag gärna vill höra mer av. Förhoppningsvis fortsätter de på samma tråd på deras kommande EP.

Ibeyi

Afro-Kubanska franska tvillingarna Lisa-Kaindé och Naomi Díaz bildar tillsammans Ibeyi. I dag släpps deras tredje album Spell 31. Soundet är en blandning av modern jazz, pop, elektronika, soul och hip-hop. Den här gången är musiken något mer lågmäld och avskalad. En intressant ny riktning och deras bästa alster hittills.

Tirzah

I oktober släpptes hennes senaste album Colourgrade, men nu är hon redan tillbaka med ny musik i form av singeln Ribs. Till skillnad från det senaste projektet som var väldigt experimentellt är den nya singeln något mer lättsam och rättfram i sitt sound.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!