Nöjesguidens favoriter vecka 13

12:00 31 Mar 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Waterbaby

Kendra "Waterbaby” Egerbladh har de senaste åren gjort uppmärksammade samarbeten med både Seinabo Sey och Hannes. I slutet av förra året tilldelades hon Musikförläggarnas stipendium, det trots att hon inte släppt någon egen musik. Nu är det äntligen dags för den första singeln, Airforce blue. Den lågmält vackra låten vill återskapa känslan av att vara förälskad och är producerad av Marcus White och Anton Fernandez.

Daghem

Bandet Daghem bildades för fem år sedan. De har tidigare producerat musik åt andra, men först nu är deras egen musik redo att släppas. I dag släpps den första singeln Curb, som handlar om “en ohälsosam strävan efter framgång och status. Och hur denna strävan kan äta upp en och få en att ta oavsiktligt dåliga beslut. Man umgås med fel människor som man dessutom försöker imponera på. Man bildar sig en felaktig uppfattning om vad man ”måste” uppnå.” Musiken beskrivs som en blandning av 00-talets HipHop, 10-talets indie och 20-talets alternativa r’n’b.

Tyler, The Creator

I dag har Tyler, The Creator släppt en deluxeversion av sitt album Call Me If You Get Lost: The Estate Sale. “Det var det första albumet som jag gjorde som hade många låtar som inte fick plats på slutversionen. Några av låtarna älskade jag verkligen, och jag visste att de aldrig skulle se dagens ljus, så jag har bestämt mig för att släppa några av dem”, skriver artisten på Twitter.

Chlöe

Chloe Bailey är mer känd från systerduon Chloe x Halle, som slog igenom efter att Beyoncé uppmärksammat dem och sedan signat syskonen till sitt skivbolag. Men sedan 2021 har hon också satsat på sin solokarriär. I dag släpps hennes debutalbum In Pieces, där hon både varit med och skrivit, arrangerat och producerat. Albumet har varit under produktion i flera år men har rekonstruerats flera gånger. Genremässigt innebär projektet en breddning och tidigare singlar har därför exkluderats.

Jenny Lewis

Det har gått fyra år sedan Jenny Lewis senaste album. Nu står det klart att hennes femte album Joy’All kommer i juni. Låten Psychos släpptes i veckan men är inte den första singeln från projektet, utan det inleddes med singeln Puppy and a Truck från 2021. Den sistnämnda låten fick nyligen en tillhörande musikvideo, som gästades av Harry Styles.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!