Nöjesguiden väljer: höstens 10 mest efterlängtade tv-premiärer

14:51 18 Aug 2014


Tv-hösten är fylld med allt från tidsresande sjuksköterskor till blixtsnabba Glee-gossar. Nöjesguidens tv-redaktör Jimmy Håkansson listar 10 serier att antingen hatkonsumera eller bingesluka i höst.
 

10. CSI: Cyber


Patricia Arquette spelar en ”cyberpsychologist” som hjälper FBI att lösa brott som begås i internets mörkaste hålor. Nej, inte Flashback, Avpixlat eller 4Chan, utan Darknet! Oavsett vad du tycker om saken så är CSI: Cyber tv-höstens mest obligatoriska hatewatch.

Framtidsprognos: Det mest korkade bidraget till genren ”internet är farligt” sedan Nätet.

 

9. Legends


Sean ”Vad blir det för död?" Bean är hemlig agent i denna Kameleonten-inspirerade spionthriller där Bean wallraffar på diverse skurkorganisationer. Det är en premiss som balanserar vårdslöst på den tunna linje som skiljer kuligt från ostigt.

Framtidsprognos: Lutar åt ostigt. Av quattro formaggio-kaliber.

 

8. Marry Me


Antalet gånger jag har vaknat upp kallsvettig mitt i natten av insikten att jag behöver en sitcom om ett nygift heterosexuellt par: 0. Det hindrade inte Happy Endings-uppfinnaren David Caspe att göra en ändå. Marry Me är en modern take på universums vanligaste sitcom-idé: gift par gör saker tillsammans.

Framtidsprognos: Kul trailer men trist premiss.

 

7. The Flash


Från skönsjungande fåntratt till blixtsnabb springpåg. Grant Gustin, känd från Glee, spelar den snabbfotade superhjälten The Flash i CW-serien med samma namn. Det kan förstås bli hur uselt som helst (CW!), men eftersom folket från Arrow är inblandade har The Flash en hink med välförtjänt hype att leva upp till.

Framtidsprognos: Hoppas på denna. Trots att Flash, till skillnad från Green Arrow, är en fånig serietidningshjälte.

 

6. Outlander


”It’s a period piece with time-travel in it” är en ganska rimlig sammanfattning av den nya Starz-serien Outlander. Caitriona Balfe spelar sjuksköterskan från det andra världskrigets slut som plötsligt finner sig i 1700-talets Skottland. Outlander är en underdog som Huffpost kallar ”a masterpiece of impressive depth”.

Framtidsprognos: Låter som utkastet till en dålig Harlequin-roman, men förhandshajpen säger sleeperhit.

 

5. Gracepoint


Eftersom amerikaner inte kan engelska gör de nu en egen version av Broadchurch där alla talar amerikanska. Säg hej till Gracepoint. Utöver originalseriens David Tennant tillkommer även den eviga Breaking Bad-stjärnan Anna Gunn. Dessutom: Nick Nolte som Kapten Ahab!

Framtidsprognos: Kapten Ahab. Nick Nolte ser ut som Kapten Ahab.

 

4. BoJack Horseman


Will Arnett spelar en sitcomstjärna på dekis, Paul Aaron hans pårökta enmannaentourage, och Amy Sedaris gör rollen som hans agent/exflickvän/katt. Netflix-serien BoJack Horseman strösslar stjärnglans runt sin tecknade vuxenhumor.

Framtidsprognos: Håller hovarna att det här blir annat än Family Guy-trams.

 

3. Viva Hate


Peter Birros senaste är ett dokument från tiden då han, enligt uppgift, sprang runt med bandana runt huvudet och presenterade sig som ”Wolfchild”. 90-talet, alltså. Närmare bestämt den brinnande perioden i Göteborgs historia då Broder Daniel och UCP var stekheta pophopp.


Framtidsprognos: Birro-brorsan visade sin period piece-know-how redan med Upp till kamp.

 

2. Gotham


En Batmanserie utan Batman? Eller en extremt utdragen originshistoria? Oavsett vad Gotham blir kommer vi att ge den en ärlig chans om inte annat för att se hur OC-stjärnan Ben McKenzie fixar biffen som en ung Jim Gordon. Och om showrunnern och Rome-skaparen Bruno Heller kan axla Nolans läderlappsmantel.

Framtidsprognos: Batman!

 

1. Red Band Society


Lika lite som vi behöver en till sitcom om äktenskap behöver vi ett nytt sjukhusdrama. Men Red Band Society har ett alldeles eget perspektiv – här får vi uppleva ungdomssjukhusets korridorer ur patienternas synvinkel. Tänk Breakfast Club – med obotlig skelettcancer.


Framtidsprognos: Bästa teendramat sedan Friday Night Lights?

Jimmy Håkansson är Nöjesguidens tv-redaktör, som under Way Out West erkände att han var "lite sugen" (!) på att se Yung Lean live. Han har tidigare listat 7 tv-serier vars namn är (ännu) sämre än serien, 6 hårdkokta HBTQ-hjältar på film och 5 tv-ögonblick som traumatiserade oss för livet.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!