Nöjesguiden har besökt NK:s rooftop-padelbana

14:41 15 Apr 2021

Är padel sushi eller pulled pork? Det återstår att se. NK har i alla fall gått all in på det förstnämnda och öppnat padelbana på taket.

– Vill du ha en rawboll? frågar en välpolerad presstjej.
– Finns det Snickers? svarar jag.

Hon tittar på mig som om jag föreslagit att vi skulle gå hem och ha gruppsex med hennes föräldrar. Jag tolkar det som att det inte finns några Snickers och tackar vänligt nej till en rawboll. Vi befinner oss på taket till NK:s parkeringshus, där varuhuset bestämt sig för att möta framtiden genom att öppna padelanläggning. Sugen på att boka tid? Det går tyvärr inte. 20 minuter efter att bokningen öppnade var samtliga tider den kommande månaden upptagna.

På plats för att presentera skrytbygget är NK:s vd Bo Wikare. I sitt välkomstanförande berättar han att de började planera padelbanorna redan för fyra år sedan.
– Du var tidig med spikmattan också va? säger jag till det samlade mediauppbådets förtjusning.

Efter att ha pläderat en stund om anläggningens förträfflighet lämnar han över till Oscar Arrsjö, grundaren till padelklädmärket Ascaro, som också berättar om anläggningens förträfflighet, men på engelska av någon anledning.
– You can see Kaknästornet and the iconic NK watch, säger han när han beskriver utsikten.

Sedan kommer han med en rad påståenden som jag är osäker på om de håller för en faktakoll. Exempelvis att det är Europas första rooftop-padelanläggning och att det är de första padelbanorna med svart matta. Det senare påståendet känns särskilt osannolikt, men jag är ju å andra sidan ingen expert.

När han är klar med sin genomgång av samtliga faktorer som gör banan historisk berättar han att Lina Hedlund från Alcazar är anläggningens mood manager. Jag blir verkligen nyfiken på vad det innebär i praktiken, men precis som under min skolgång är jag mer för att komma med lustiga anmärkningar än att räcka upp handen och ställa faktiska frågor.

För den som vill vässa sitt padelgame erbjuder NK privatlektioner med José Carlos Gaspar Campos.
– Sweden’s best padel player. Or… he’s from Madrid, but he lives in Sweden, säger Oscar Arrsjö.

Han är tydligen den enda topp 100-rankade spelaren på World Padel Tour som bor i Sverige. Det förvånar mig faktiskt att vi inte har en enda svensk på den där rankingen. Det sägs ju att om man låter 1000 apor hamra på varsin skrivmaskin tillräckligt länge kommer någon av dem till slut ha skrivit Shakespeares samlade verk.

Efteråt småpratar jag lite med Bo Wikare och Rasmus Blom. Bo frågar vilka tidningar vi kommer ifrån.

– King Magazine, det här är verkligen perfekt för våra läsare, svarar Rasmus.

– Våra läsare är inte lika imponerade, replikerar jag skojfriskt.

En tredje person gör oss sällskap.
– Tja, jag driver Padelpodden, säger han.
– Jag tyckte ju att jag kände igen dig från något, svarar jag innan jag ursäktar mig och säger att jag måste hasta tillbaka till redaktionen.

På vägen ut snor jag åt mig en rawboll. Jag är mer öppensinnad än somliga tror.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!