Nöjesguiden frågar: Krogdiskriminering

13:32 30 Apr 2014

I detta nummer av Nöjesguiden uppmärksammar vi krogdiskrimineringen då det i vår senaste undersökning Storstadsbarometern framgick att det flesta av er har upplevt att ni blivit diskriminerade när ni rört er i nattlivet.

Resultatet går igen även i denna undersökning. 72 procent av er uppger att ni ibland eller ofta har utsatts för krogdiskriminering, 65 procent anger att det har fått er att helt undvika vissa klubbar och 70 procent anser att det är dörrvakterna som utför diskriminerandet. Samtidigt medger en knapp majoritet att ni inte skulle vilja besöka en klubb dit alla över 18 år fick komma in. Trots det menar 85 procent att krogdiskriminering är ett ganska eller väldigt allvarligt problem.

Läs hur krögarna och ordningsvakterna själva kommenterar statistiken här

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2014.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!