Nöjesguidad: Ossian Melin

Redaktion 17:20 19 Nov 2014

ossianmelin.jpg

Ossian Melin är göteborgskonstnären som, redan innan han har gått ut Domen, har gjort musikvideos till både Yung Lean och Mando Diao. I vår har han sin första utställning i Berlin, men tills dess tipsar han om hård dancehall och 70-talskommunisternas sista fäste. 

MUSIK

Dancehall. Speciellt hårdare låtar från mitten av 90-talet, artister som Buccaneer, Scare Dem Crew, Bounty Killa. Låten Anything a anything med Ward 21 och Elephant man är min favoritlåt.

Snobbism och kulturellt klassförakt.
 

FILM

Videon till Gigi D'Agostino – L'Amour Toujours. Tidlöst mästerverk. Otroligt inspirerande. Kollar på den varje gång jag klipper video och sitter fast och har tappat lusten. Men så kollar jag på den videon och får kraft till att jobba vidare. Finns vissa klipptekniker i den som sammanfattar livet.

Att det fortfarande görs så mycket trötta, konventionella, tråkiga, fega musikvideos till bra artister och låtar. Jag har flera gånger blivit så besviken att jag tappar respekt och intresse för artisterna. :(
 

MODE

När folk experimenterar och har kul med kläder.

Jag tycker verkligen att alla ska få ha på sig vad en vill. Inget är fel om det känns rätt. Fast nu har jag börjat ha cykelhjälm, och det känns fruktansvärt fel och jag skäms hela tiden och cyklar konstiga omvägar för jag är rädd att träffa folk jag känner.
 

KLUBB

Joel Ighe.

Jag saknar Blvd på Storgatan 47. Det går inte en dag utan att jag tänker på det.

KROG

Äter lunch på Solrosen varje dag, en sista bastiljon för de allra tröttaste 70-talskommunisterna i Haga som jag älskar så mycket. Så gott snack där i baren ibland.

Att jag är en sån jävla borgare som gillar spirulina, algtabletter och hälsokost och sånt och jag skäms så mycket för det.

KONST

När något är gjort på maximalt allvar men med minimal teknisk skicklighet

Överdriven intellektualisering och exkluderande jargong.
 

TV

Ofta när jag känner att mänsklighetens villkor är i botten tragiska så brukar jag kolla några avsnitt av Tårtan, och det brukar faktiskt göra skillnad! Jag älskar Tårtan väldigt mycket.

Att det inte finns fler kulturmarxister i TV. Hade jag fått bestämma skulle ettan och tvåan bara sända live 24/7 hela året från en sån musikhjälpenbur uppställd på möllan, fylld med skånska serietecknare som bara sitter och mumlar.

SPEL

När jag var i Las Vegas i somras och la 2500 kr på rött. Det var så pirrig känsla.

Att det blev svart.
 

DRYCK

Snabbkaffe.

Baristor.
 

LÄSER

Kunskapens frukt av Liv Strömquist. Jag älskar henne så otroligt mycket, jag älskar henne mycket mer än min familj, mina vänner och sånt tillsammans. Jag vill föda hennes barn och ta en kula för henne.

Kulturrecensioner.

LÄNKTIPS

www.ossianmelin.se

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!