Nöjesguidad: Nanna Johansson

Helle Schunnesson 13:13 13 Dec 2012

Nanna Johansson ritar serier, skriver krönikor och driver världens roligaste blogg här på Nöjesguiden! Ifall du mot förmodan har missat den, kan du läsa här. I bloggen hittar du serier som Alliansen-Makeover, inlägg om facebooks intressantaste sidor och en massa andra roliga och smarta grejer. Ikväll kan ni dessutom se och höra Nanna i Musikhjälpens rimstuga från 18, här är hennes nöjesguide. 

MUSIK

 Alltså, jag är världens tråkigaste när det kommer till musik. Har en jättelång Spotify-lista som jag lyssnar på varje dag, och sen lyssnar jag inte på särskilt mycket annat. Är dålig på att upptäcka nytt så det är väl snarare jag som behöver tips.

Se ovanstående.

FILM

För första gången i mitt liv har jag sett en stor del av filmerna som visas på bio. Gillade Beasts of the Southern Wild och tycker även att Argo var okej, bortsett från att den framställer iranier som en homogen, mordisk pöbel. Inte jätteimponerad av vare sig Call girl eller Dom över död man, förutom på punkten Pernilla August. Hon briljerar i båda filmerna. Älskar’na.

Seeking a Friend for the End of the World. Trodde inte att det längre gjordes filmer om indiegulliga tjejer som får fyrkantiga byråkratkillar att börja LEVA, men jag hade tydligen fel. 

MODE

Vet inget om mode.

Se ovanstående. 

KLUBB

Går nästan aldrig på klubb.

 Se ovanstående. 

KROG

På senaste tiden har jag gått mycket till Grand här i Malmö. Trevligt för oss som inte nödvändigtvis vill dansa när vi går ut. När det kommer till ätande heter mitt favoritställe Mrs Saigon, det är en vietnamesisk restaurang med oerhört fin vegetarisk nudelsoppa. 

Det hör kanske inte hit men fan vad jag avskyr detta med att folk (läs: män) ska hålla på och spexa med kött. Typ trycka in en ölburk i en kyckling och ugnsbaka den, eller vad fan de nu håller på med för tok. Det är svinigt nog att djuret tvingades dö, ni behöver inte hålla på och lattja med liket.

KONST

Den senaste konstnären som fångade mitt intresse var Anna Maria Ekstrand. Har inte koll på allt hon gjort, men det lilla jag sett har varit rosa, kitschigt, obehagligt, fluffigt och alldeles underbart.

Tråkig konst. Jag orkar inte låtsas tycka att det är intressant med typ rundade hörn eller två vita väggar som ”samtalar” med varandra.

TV

Parks and Recreation <3

Uppskattar På spåret som fan, men den här säsongen får mig bara att känna mig dum i huvudet.

SPEL

Nancy Drew – The Deadly Device heter dataspelet jag håller på med för tillfället. Det är det 27:e spelet i en Nancy Drew-detektivserie som jag spelat igenom (och kan tipsa alla om). The Deadly Device är dock inte lika engagerande som vissa av sina föregångare.

Nintendos kvinnosyn som jag skrivit om här.

DRYCK

Öl och grapefruktjuice (obs, var för sig, ej som en drink).

Komjölk.

LÄSER

Just nu läser jag Kalle Linds Femtiotvå festliga riksdagsledamöter. Festligt indeed. På senaste tiden har det också släppts några sjukt bra seriealbum. Tänker framför allt på Sara Granérs All I want for christmas is planekonomi.

50 nyanser av honom, boken var mycket värre än jag trott. Jag blev oerhört generad av språket. Annars är det tråkigaste på litteraturfronten just nu att jag måste längta ihjäl mig efter sjätte boken i Game of Thrones-serien (jaa, geeks, jag VET att bokserien heter A Song of Ice and Fire, men då fattar ingen vad man menar). 

LÄNKTIPS

Hittade det här roliga gamla inlägget på Amat Levins blogg häromdagen och skrattade högt: http://nojesguiden.se/blogs/amat-levin/paminn-mig-att-aldrig-skaffa-hund.

Facebook och deras sjuka annonspartners. För en tid sedan loggade jag in och det första jag såg var reklam för det nazistiska Svenskarnas parti.

 

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!