Nöjesguidad: Marlene

17:02 7 Nov 2013

Det finns en klubb med ballin' tjejer vars musik vi sätter på play så fort något nytt dyker upp. Det är Julia Spada, Ji Nilsson, Noonie Bao, Beatrice Eli - och så är det Marlene, som i somras släppte låten Bon Voyage till alla musikbloggars förtjusning. Nu befinner hon sig i New York, i full färd med att skriva ny musik men hann ändå riva av en smart guidning till vad Stockholm har att ge. 

MUSIK

 Alla måste lyssna på ett geni jag har äran att jobba med. Hon heter Ji Nilsson och hon la ut sin första låt Tell them på Soundcloud för ett par veckor sen och igår I'm Her. Orkar du hur stört bra det är? Välkommen att i så fall joina hennes fanclub. Vi är jättesnälla. 

Jag är trött till extremen på all självhyllande rap av män som aldrig slutar handla om vilka "bad bitches" de ständigt måste stå ut med och hur alla hela tiden vill ligga med dem. De verkar ändå gilla det på något sätt eftersom de då kan föra statistik på bad vs. good pussies… För en pussy har ju inget med personen som äger den att göra? Ursäkta, men ta all denna skit plus er champagne, ert gräs och äckliga pengar och göm det i era trångsynta rövar, tack. Välkomna tillbaka när ni har något nytt att säga.

FILM

Synd att jag är den mest obevandrade och glömskaste filmtittaren i världshistoren som drömmer mardrömmar om den dagen jag måste ge officiella filmtips på bloggar och dylikt… Men jag brukar vakna och sött drömma vidare efter att jag kommit på att Netflix finns, så att jag äntligen kan se Pretty Woman och alla de dära man tydligen måste ha sett.

 Allt som gör att jag drömmer ännu mer mardrömmar, det vill säga skräck eller för den delen Beck.

MODE

 Second hand-affärer och loppis kommer för evigt se till att jag lever billigt, miljövänligt och fab! Bara det inte slutar med att det enda jag kan köpa där är mina egna inlämnade kläder?! Så låt oss säkra min look genom att vi fortsätter att lämna in och köpa second hand, ok? Stadsmissionen eller Myrorna är exempel på ställen som hjälper utsatta människor med pengarna de får in, så lämna in där vetja. Sen kan ni kolla in artisten FKA Twigs om du vill se nåt riktigt snyggt.

Vad är ens mode? Som att det inte varje höst, år efter år, är "senaste modet" att klä sig i naturens förmultningsfärger brunt och orange? Thrilling. So much for mode och trender.

KLUBB

Alla klubbar där man inte måste vara cool och helst av allt måste dansa. Finns många sådana här i New York, synd bara att inte Stockholm ligger här. Annars har jag haft stört kul i Röda rummet på Trädgården/Under Bron.

 Alla klubbar där man måste vara cool och helst av allt inte dansa.

KROG

Vart som helst där mina vänner är, och då helst drinker asbillig öl. I can do allt från sports bars till Urban Deli.

Ställen med för hög musik för att man ska kunna snacka, så att ingen hör vad någon säger och alla hellre vill gå hem, alternativt önskar att man inte lämnat förfesten/legat kvar i soffan.

KONST

Hanna Stenmans klockrena teckningar! Och solnedgångar då såklart.

Att jag inte har råd att köpa några tavlor… 

TV

Slutade titta på TV efter Skilda världar, men började titta för ett par år sen igen. Tittar helst på morgon-TV. Längtar sönder till nästa Girls samt Downton Abbey.

Så mycket skit?! Körslaget kan vara det sämsta och pinigaste slaget av dem alla.

SPEL

Kan vi räkna 21:an som ett spel? Det är mitt favoritspel i så fall.

Att Monopol så fullkomligt kan förstöra julefriden i min familj.

DRYCK

Längtar till glöggen! Underhåller mig med rödvin så länge.

All form av läsk går bort.

LÄSER

Jag vill slå ett slag för högläsning! Min kompis Hanna läste ett extremt inspirerande reportage om Venus X i tidningen Girls Like Us härom dagen. Allt detta medan jag målade naglarna. 

Att inget verkar kunna toppa när jag läste Agnes Cecilia av Maria Gripe när jag var 12.

LÄNKTIPS

Om du vill känna dig som att är du är på pickalurven.

 

Snart kommer en ny låt från Marlene och tidigt nästa år får vi höra hennes debut-EP. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!